Sunday, 3 January 2016

Alamak Masalah Keputihan

Bahaya keputihan ketika hamil.

Uols ada masalah keputihan tak ketika hamil?
kalau time tak pregnant dulu pun banyak je keputihan, ni kan pulak time pregnant. lagi senang keputihan nak membiak.

Teringat masa 2nd pregnancy dulu...masa usia kandungan lebih 6 bulan terpaksa di "pap smear"...huwaaaa....sakit weyhhhh pap smear ni. Sebab keputihan kritikal sangat sampai doctor nak tak nak, kena jugak buat sebab nak tengok tahap jangkitan kulat tu macam mana.

yakeeesssss....
Ini la gambaran keputihan yang melekat didinding ehem ehem kita tu...seremmm jugak kan tengok.

Semua yang bergelar wanita berisiko untuk dapat kulat ni dan tau kan yang keputihan ni bukan lah sesuatu yang baik untuk dipelihara dalam dinding rahim kita. 



Jom kita tengok apa sebenar nye yang dimaksudkan dengan keputihan ni. 

Untuk pengetahuan kita, keputihan ni merupakan sejenis penyakit yang sering dihidapai oleh kaum wanita. 

Keputihan juga merupakan satu simptom dimana kita dijangkiti bakteria atau pun kulat.Kulat? oh tidakkkk! Jangkitan bakteria ni akan menyerang kawasan genital (kemaluan) seseorang wanita tu. selang beberapa hari, jangkitan ni akan keluarkan cecair berwarna putih disertai bau yang agak tak berapa nak best lah. Lepas tu mula la area genital tu akan rasa gatal-gatal dan terbakar. Tak de lah terbakar sampai keluar api pun kan, cuma ehem ehem kita tu akan rasa panas sebab melecet je lah. Dah gatal, takkan la tak garu kan...huhuu... :p

Penyebab Keputihan

Banyak makan benda manis pun boleh jadi penyumbang pada pembiakan keputihan yang banyak...so kurangkan manis dalam minuman dan makan tapi lebihkan manis dalam senyuman ye ;)))
Buat peminat sengkuang, nenas dan timun kurangkan makan buah-buah ni ye.

Tau tak apa kesan kalau keputihan ni tak dirawat?

Banyak kajian yang telah dilakukan ke atas wanita yang mengidap keputihan ni. 
kesan sampingan daripada keputihan adalah seperti 

1) Jangkitan pada saluran kencing
2) sukar untuk hamil
3) Jangkitan pada bayi dalam kandungan


Mungkin ada yang tertanye macam mana cara nak rawat masalah keputihan ni kan?


Antara cara nak atasi keputihan secara traditional adalah :

Daun sireh...
tau kan daun sireh ni...kalau tak jumpa and tak tau mana nak beli boleh la pegi mana-mana kedai india...mesti ada jual punye...
rebus daun sireh tu then air dia buat basuh asset uols tu ye insya'allah mujarab ;)



selain tu boleh jugak try cara ni kalau rasa rajin nak mencari bahan-bahan ni ye..;p


Cara-cara menyediakan ramuan mengatasi masalah keputihan:


1. Sediakan beberapa helai daun inai, buah temu kunci dan tapak sulaiman.

2. Bersihkan bahan-bahan tersebut terlebih dulu.

3. Rebuslah kesemua bahan tadi hingga mendidih.



4. Setelah mendidih, tuangkan air tersebut ke dalam gelas dan biarkan ia seketika atau suam.





Lagi satu kalau nak guna daun pegaga pun boleh je...rebus secekak daun pegaga dengan dua gelas air, masuk garam sikit, biar mendidih kemudian biar dia suam-suam sikit baru minum sampai hilang gatal-gatal akibat keputihan tadi.


Dan kalau rasa-rasa malas n tak de masa nak petik daun sireh, daun pegaga then rebus pulak, nak cari lagi tapak sulaiman bagai, uols boleh la gunakan kaedah yang senang dan moden ni



Pakai je long girdle premium beautiful!!!
Saya jamin uols mesti puas hati tak terhingga bila segala keputihan yang dialami dapat diatasi dengan hanye sarungkan girdle premium beautiful ni je. Once pakai confirm tak de lagi dah masalah ehem ehem bawah tu basah, berair plus gatal-gatal...pb ni kira pengganti seluar dalam harian kita yang tak de function memelihara assets utama kita tu...bila pakai je pb ni uols akan perasan yang keputihan tu akan ditarik sehabis habis nye tanpa rasa sakit sekalipun...dia akan keluar dalam bentuk macam nak chewing gum sket...sticky2 gitu...memang selesa dan yakin sepanjang hari. Ada tu pulak keputihan tu akan kering di jejaring girdle tu dan bertukar jadi serbuk putih. Memang tak sempat ehem ehem kita tu nak lembab pb dah tolong keringkan. Macam ada kipas angin la pulak kan ;)

Selain sangat effective untuk hilangkan masalah keputihan, long gordle premium beautiful ni jugak boleh shape kan bahagian pinggul dan peha kita yang semakin hari semakin berkembang dengan pesat nye...tak ke pakej tu. sambil nak hilangkan keputihan sambil dapat bentuk pinggul dan bentuk peha yang cantik.


Kalau  nak ikutkan banyak sangat benefits lain yang long girdle pb ni boleh bantu kita merawat masalah kesihatan wanita. Hanya terpulang pada kita sendiri la sama ada yakin atau tak dengan keberkesanan long girdle ni. 

kalau nak free fitting Premium Beautiful, free consultation,

hubungi:
 013-2293422 yani
013-2293722 hafieez

FB: Hafieez Noharyani

Instagram : YanieHafieez 

No1 Certified Premium Beautiful Expert
Premium Beautiful
Premium Beautiful Sihat
Premium Beautiful Selesa Pakai
Premium Beautiful Penipu
Premium Beautiful Set Berpantang Original
Premium Beautiful Set Kehamilan
Premium Beautiful Set Kurus Badan
Premium Beautiful Boleh Kurus Cantik
Premium Beautiful Selesai Cyst Fibroid Keputihan
Premium Beautiful Pulih Masalah Haid
Premium Beautiful Pulih Slip Disc
Premium Beautiful Pulih Sakit Tulang Belakang
Premium Beautiful Program Kurus
Premium Beautiful Program Diet Sihat
Premium Beautiful Tips Kurus Cepat
Premium Beautiful Pakai Ketika Berzumba
Premium Beautiful Boleh Jana Income
PartTime Premium Beautiful
Premium Beautiful Baju Dalam Lock Lemak
Premium Beautiful Baju Dalam Pembentukan Badan
Premium Beautiful Langkawi
Premium Beautiful Pantai Chenang
Premium Beautiful Kuah
Premium Beautiful Perlis
Premium Beautiful Kangar
Premium Beautiful Arau
Premium Beautiful Kuala Perlis
Premium Beautiful Kedah
Premium Beautiful Jitra
Premium Beautiful Changlun
Premium Beautiful Kubang Pasu
Premium Beautiful Alor Setar
Premium Beautiful Gurun
Premium Beautiful Baling
Premium Beautiful Sungai Petani
Premium Beautiful Kulim
Premium Beautiful Kuala Muda
Premium Beautiful Pulau Pinang
Premium Beautiful Penang
Premium Beautiful Teluk Bahang
Premium Beautiful Batu Feringgi
Premium Beautiful Georgetown
Premium Beautiful Jelutong
Premium Beautiful Gelugor
Premium Beautiful Bayan Lepas
Premium Beautiful Balik Pulau
Premium Beautiful Butterworth
Premium Beautiful Seberang Jaya
Premium Beautiful Permatang Pauh
Premium Beautiful Bukit Mertajam
Premium Beautiful Nibong Tebal
Premium Beautiful Perai
Premium Beautiful Perak
Premium Beautiful Bagan Serai
Premium Beautiful Parit Buntar
Premium Beautiful Kamunting
Premium Beautiful Taiping
Premium Beautiful Bukit Merah
Premium Beautiful Semanggol
Premium Beautiful Pengkalan Hulu
Premium Beautiful Grik
Premium Beautiful Lenggong
Premium Beautiful Kuala Kangsar
Premium Beautiful Sungai Siput
Premium Beautiful Chemor
Premium Beautiful Ulu Kinta
Premium Beautiful Tanjung Rambutan
Premium Beautiful Tambun
Premium Beautiful Bandar Meru Raya
Premium Beautiful Ipoh  
Premium Beautiful Silibin
Premium Beautiful Menglembu
Premium Beautiful Pengkalan
Premium Beautiful Batu Gajah
Premium Beautiful Simpang Pulai
Premium Beautiful Gopeng
Premium Beautiful Tapah
Premium Beautiful Bidor
Premium Beautiful Sungkai
Premium Beautiful Slim River
Premium Beautiful Kampar
Premium Beautiful Tanjung Malim
Premium Beautiful Seri Iskandar
Premium Beautiful Tronoh
Premium Beautiful Bota
Premium Beautiful Kampung Gajah
Premium Beautiful Teluk Intan
Premium Beautiful Ayer Tawar
Premium Beautiful Manjung
Premium Beautiful Lumut
Premium Beautiful Pulau Pangkor
Premium Beautiful Sitiawan
Premium Beautiful Selangor
Premium Beautiful Shah Alam
Premium Beautiful Ampang
Premium Beautiful Damansara
Premium Beautiful Balakong
Premium Beautiful Bukit Raja
Premium Beautiful Bukit Tinggi
Premium Beautiful Kinrara
Premium Beautiful Bandar Puteri Klang
Premium Beautiful Bandar Puteri Puchong
Premium Beautiful Saujana Putra
Premium Beautiful Sungai Long
Premium Beautiful Bandar Sunway
Premium Beautiful Bandar Utama
Premium Beautiful Bangi
Premium Beautiful Banting
Premium Beautiful Batang Berjuntai
Premium Beautiful Batang Kali
Premium Beautiful Batu Caves
Premium Beautiful Beranang
Premium Beautiful Bukit Antarabangsa
Premium Beautiful Bukit Beruntung
Premium Beautiful Bukit Jelutong
Premium Beautiful Subang
Premium Beautiful Cheras
Premium Beautiful Country Heights
Premium Beautiful Cyberjaya
Premium Beautiful Denai Alam
Premium Beautiful Dengkil
Premium Beautiful Glenmarie
Premium Beautiful Gombak
Premium Beautiful Hulu Langat
Premium Beautiful Hulu Selangor
Premium Beautiful Kajang
Premium Beautiful Kapar
Premium Beautiful Kelana Jaya
Premium Beautiful Klang
Premium Beautiful Kota Kemuning
Premium Beautiful Kuala Kubu Baru
Premium Beautiful Kuala Selangor
Premium Beautiful Mutiara Damansara
Premium Beautiful Petaling Jaya
Premium Beautiful Port Klang
Premium Beautiful Puchong
Premium Beautiful Puncak Alam
Premium Beautiful Rawang
Premium Beautiful Sabak Bernam
Premium Beautiful Salak Tinggi
Premium Beautiful Saujana Utama
Premium Beautiful Sekinchan
Premium Beautiful Selayang
Premium Beautiful Semenyih
Premium Beautiful Sepang
Premium Beautiful Serdang
Premium Beautiful Seri Kembangan
Premium Beautiful Setia Alam
Premium Beautiful Subang Jaya
Premium Beautiful Sungai Besar
Premium Beautiful Sungai Buloh
Premium Beautiful TTDI Jaya
Premium Beautiful Telok Panglima Garang
Premium Beautiful Tropicana
Premium Beautiful Ulu Klang
Premium Beautiful USJ
Premium Beautiful Kuala Lumpur
Premium Beautiful Menjalara
Premium Beautiful Bandar Tasik Selatan
Premium Beautiful Bangsar
Premium Beautiful Brickfields
Premium Beautiful Bukit Bintang
Premium Beautiful Bukit Jalil
Premium Beautiful Bukit Tunku
Premium Beautiful Cheras
Premium Beautiful City Center
Premium Beautiful Desa Petaling
Premium Beautiful Jalan Ampang
Premium Beautiful Jalan Ipoh
Premium Beautiful Jalan Kuching
Premium Beautiful Jalan Sultan Ismail
Premium Beautiful Jinjang
Premium Beautiful Kepong
Premium Beautiful Keramat
Premium Beautiful KL City
Premium Beautiful KL Sentral
Premium Beautiful KLCC
Premium Beautiful Kuchai Lama
Premium Beautiful Mid Valley
Premium Beautiful Mont Kiara
Premium Beautiful Jalan Klang Lama
Premium Beautiful OUG
Premium Beautiful Pandan
Premium Beautiful Pantai
Premium Beautiful Salak Selatan
Premium Beautiful Segambut
Premium Beautiful Sentul
Premium Beautiful Seputeh
Premium Beautiful Setapak
Premium Beautiful Setiawangsa
Premium Beautiful Sri Damansara
Premium Beautiful Sri Hartamas
Premium Beautiful Sri Petaling
Premium Beautiful Sungai Besi
Premium Beautiful Sungai Penchala
Premium Beautiful Taman Melawati
Premium Beautiful TTDI
Premium Beautiful Wangsa Maju
Premium Beautiful Putrajaya
Premium Beautiful Negeri Sembilan
Premium Beautiful Seremban
Premium Beautiful Nilai
Premium Beautiful Kuala Pilah
Premium Beautiful Labu
Premium Beautiful Mantin
Premium Beautiful Port Dickson
Premium Beautiful Senawang
Premium Beautiful Tampin
Premium Beautiful Melaka
Premium Beautiful Alor Gajah
Premium Beautiful Ayer Keroh
Premium Beautiful Bandar Hilir
Premium Beautiful Jasin
Premium Beautiful Masjid Tanah
Premium Beautiful Melaka Tengah
Premium Beautiful Merlimau
Premium Beautiful Sungai Udang
Premium Beautiful Johor
Premium Beautiful Ayer Hitam
Premium Beautiful Batu Pahat
Premium Beautiful Gelang Patah
Premium Beautiful Iskandar Puteri
Premium Beautiful Johor Bahru
Premium Beautiful Kluang
Premium Beautiful Kota Tinggi
Premium Beautiful Kulai
Premium Beautiful Mersing
Premium Beautiful Muar
Premium Beautiful Parit Raja
Premium Beautiful Pasir Gudang
Premium Beautiful Pontian
Premium Beautiful Permas Jaya
Premium Beautiful Segamat
Premium Beautiful Senai
Premium Beautiful Simpang Rengam
Premium Beautiful Skudai
Premium Beautiful Tampoi
Premium Beautiful Tangkak
Premium Beautiful Kelantan
Premium Beautiful Kota Bharu
Premium Beautiful Gua Musang
Premium Beautiful Ayer Lanas
Premium Beautiful Kubang Kerian
Premium Beautiful Machang
Premium Beautiful Pasir Mas
Premium Beautiful Pasir Puteh
Premium Beautiful Tanah Merah
Premium Beautiful Tumpat
Premium Beautiful Terengganu
Premium Beautiful Besut
Premium Beautiful Dungun
Premium Beautiful Hulu Terengganu
Premium Beautiful Kemaman
Premium Beautiful Kuala Terengganu
Premium Beautiful Marang
Premium Beautiful Marang
Premium Beautiful Pahang
Premium Beautiful Kuantan
Premium Beautiful Bentong
Premium Beautiful Cameron Highlands
Premium Beautiful Genting Highlands
Premium Beautiful Kuala Lipis
Premium Beautiful Muadzam Shah
Premium Beautiful Pekan
Premium Beautiful Temerloh
Premium Beautiful Labuan
Premium Beautiful Sabah
Premium Beautiful Kota Kinabalu
Premium Beautiful Beaufort
Premium Beautiful Keningau
Premium Beautiful Kudat
Premium Beautiful Kundasang
Premium Beautiful Lahad Datu
Premium Beautiful Papar
Premium Beautiful Penampang
Premium Beautiful Ranau
Premium Beautiful Sandakan
Premium Beautiful Semporna
Premium Beautiful Tamparuli
Premium Beautiful Tawau
Premium Beautiful Tuaran
Premium Beautiful Sarawak
Premium Beautiful Kuching
Premium Beautiful Bintulu
Premium Beautiful Kota Samarahan
Premium Beautiful Miri
Premium Beautiful Sibu
Premium Beautiful Indonesia
Premium Beautiful Jakarta
Premium Beautiful Brunei
Premium Beautiful Bandar Seri Begawan
Premium Beautiful Singapore