Saturday, 18 November 2017

Cek Mek Molek by Premium Beautiful Expert

CEK MEK MOLEK VERSI ANAK RIANG
Saje nak share resepi Cek Mek Molek dari sorang kawan Cik Yaya namanya dari Kelantan. So, ni lah hasil Cek Mek Molek versi anak riang siang tadi. Yelah anak kita selalu main slime kan. Jadi hari ni main uli-uli dengan mereka tapi uli kali ni kita boleh main dan makan.
Resepi nya mudah sangat. Bahan pun simple-simple je.
So, bahan-bahan nya:
1. Ubi keledek
2. Tepung gandum
3. Marjerin (tak nak masuk pun takpe)
4. Gula
Bab berapa biji keledek tu agak-agak je nak makan berape ramai, tepung gandum tu pulak main campak-campak aje..
Cara-cara membuat:
1. Rebus ubi hingga empuk. Dah empuk, toskan air. Then, kupas kulit and lenyekkan ubi.
2. Masukkan marjerin 1/2 sudu.
3. Masukkan tepung gandum. Masuk kan tepung dan uli sampai doh tak melekat dekat tangan dan loyang.
4. Cubit sikit doh, gentel dan leperkan untuk letak gula. Dah letak gula, bentukkan supaya jadi bujur ye. Tak pernah tengok pulak cek mek molek bentuk 4 segi. Gula pulak jangan banyak sangat yer. Nanti bocorrrrr pulak bila tengah goreng tu.
5. Goreng dengan api sederhana. Siap untuk dimakan. Hati-hati pulak gula tengah panas lagi.
Mudah. Simple. Sedap!








Free Business consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 

Yanie 013-2293422

FB : Noharyani Hafieez


IG: YanieHafieez

Wednesday, 15 November 2017

Faizura Join Hai O?



Rangkuman berita terkini.
Alhamdulillah, seronok sangat-sangat. Memang best buat bisnes Premium Beautiful, Tak sangka pakai Premium Beautiful ada peluang besar jumpa artis ternama macam Miss Fazura. Sebelum ni Dato' Jimmy Choo yang pereka Kasut Antarabangsa join kami tahun lepas. Tahun ni artis glamer Miss Fazura pun dah sah dirisik jadi Ambasodor Sahajidah Hai O dan di lantik sebagai Duta Produk.

4 Nov 2018 adapah Majlis Ulang Tahun ke-25 dan Miss Fazura akan perform lagu terbarunya. Mana tahu rezeki laga pipi dan jumpa retis ni, #MUT #25 #SHOM
Masih tak percaye, Jumpa hakak kat Stadium Melawati Shah Alam ye.

My Mentor sebelum tu dah laga-laga pipi dengan Fazura ni tau. Yelah. Kami kan sebaya dengan Miss Fazura 34 Tahun. Mesti teruja.

Meh lah hakak belanja gambar sikit.

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

Monday, 13 November 2017

Majlis Graduasi Tadika Nurul Barakah 2017 - Hannah Aqeelah dan Hanis Arissa

Alhamdulillah. Selesai sudah majlis graduasi Kakak Hannah & Adik Hanis Arissa.
Sekejap je masa berlalu. Nanti Kakak masuk pula fasa sekolah rendah. Adik In shaa Allah masih stay di Tadika.
Anak kecil meronta untuk menuntut ilmu. Inikan pula kita yang dewasa lagi lah kena kejar ilmu yang ada.

Haaa, suka semangat bisnes partner yang lumba-lumba upgrade ilmu harini di Shah Alam. Bestnya korang🔥🔥🔥🔥

Belajar bukan untuk dunia semata-mata tetapi untuk kejar keindahan di Akhirat jua.
Semoga apa jua ilmu kita perolehi sentiasa diberkati dan dimanfaatkan sebaiknya untuk generasi akan datang.
Alhamdulillah..Tahniah kakak Hannah Aqeelah dan Adik Hanis Arissa.
Next year, kakak dah masuk kelas tahun 1. Hanis still kat tadika barakah lagi. Peace yo! 😉




Sebelum Majlis Graduasi, persiapan menjadi graduan tadika nurul barakah. 


Pentas Utama Majlis Graduasi Tadika Nurul Barakah yang diadakan di Pusat Pendidikan Al Barakah. 


Peneman Ibu tercinta, abang Danish Hakim. Tahun lepas, dia dah jadi graduan tahun 1. 







Jom tonton video. 
Persembahan Utama dari penuntut 4 tahun, 5 tahun dan 6 tahun dari Tadika Nurul Barakah. 



Ucapan Pembukaan oleh murid-murid 6 tahun. 


Persembahan lagu anggota badan oleh murid 6 tahun. 


Bacaan surah Al - Fil. Sebelum memulakan lagu Sirah Nabi Muhammad SAW. 


Persembahan murid 4 tahun. 


Ucapan dalam bahasa cina dan lagu Didi and Frens, Jom Kita Bersenam. 



Lagu kedua, Baby Shark Doo doo. 


Ok, Hanis dah habis nyanyi. See you all next year!!



Sesi penyampaian hadiah dan cenderahati untuk murid tahun 4 - Hanis Arissa. 




Sesi penyampaian hadiah dan cenderahati untuk murid tahun 6 tahun - Hannah Aqeelah. 





Persiapan oleh teacher, sebelum sesi fotografi bersama teacher dan semua murid Tadika Nurul Barakah. 




Tahniah untuk Adik Hanis Arissa dan Kakak Hannah. Semoga mejadi anak yang solehah dan menjadi kebanggaan ibu dan ayah. Inshaa Allah. 


Dah habis. Hanis nak makan dulu. 



Saturday, 11 November 2017

Real Premium Beautiful Expert - Excellent Achiever RM100,000.00 Sales per month

Message from my mentor, CDM Salleha Roslan. 



>>> 

Alhamdulillah!!!!! Tahniah Excellent Achievers DSM Noharyani 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻


100K sales siap dalam masa sebulan!



Power kan rezeki tuhan ni! 
Memang POWER SANGAT!
DIA memang bagi ikut sangkaan HambaNya. Jadi jom kita submit sangkaan yang baik baik je.

Yani ngan sal ni umur sama. 
Anak pun sama banyak.
Berat badan pun sama je dalam 53-54kg 😂 (Tu pun nak cite) 

Sal duduk KL
Yani kat Ipoh
So boleh imagine la macam mana jarak ni tak jadi penghalang pun sebenarnya untuk seseorang tu berjaya.

Kat ofis Yani ni Manager. 
Memang keja macam lipas kudong sebab keje tak kan pernah habis.
Kat rumah pun Yani Manager jugak, Manager Dapur... Kiranya Yani pun sama je macam orang lain yang ada suami, ada anak untuk di suap bagi makan dan di dodoi sebelum tido.
Dalam business pun Yani Manager jugak dan rangkaian pun dah meluas satu Malaysia.

3M terus Yani pegang kan.
Manager kat ofis,
Manager kat rumah,
Manager dalam business,

Tapi yang buatkan Yani boleh berjaya PECAH REKOD PERIBADI beliau bulan April lepas adalah sebab Yani tak sandang jawatan 1 M lagi! Iaitu Malas.

Sebab penyakit Malas ni kalau biar bersarang dalam diri dia akan undang penyakit lain pulak, penyakit M jugak nama dia, iaitu Miskin! Miskin jiwa dan Miskin minda. 

Lagi satu yang sal perasan, Yani ni tak bossy langsung dengan mentor dan protege beliau. Bertuah sangat anak didik DSM Yani ada mentor Attitude A+

In shaa Allah kejayaan itu berjangkit. Teruskan usaha dan jumpa di Puncak Jaya!!! 

TAHNIAH Yani and team!!!!


Free Business consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 


Yanie 013-2293422

FB : Noharyani Mat Sidik


IG: YanieHafieez

Tuesday, 7 November 2017

Achiement Awards Sales RM100k in a months


Jom kita saksikan video ini.


Acheivement Awards untuk Sales mencecah RM100k dalam masa 1 bulan. 

#RealPremiumBeautifulExpert
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

 Free Business consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 



Yanie 013-2293422

FB : Noharyani Mat Sidik


IG: YanieHafieez

Saturday, 4 November 2017

Premium Beautiful - Real People - Real Testimoni


Jom kita saksikan video ini.

#RealPremiumBeautifulExpert
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

 Free Business consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 



Yanie 013-2293422

FB : Noharyani Mat Sidik


IG: YanieHafieez

Friday, 3 November 2017

Premium Beautiful Expert Santai ke Langkawi sempena Cuti Merdeka 2017


Start dari minggu ke tangalooma, sambung pula kenduri kawin, sambung lagi cuti bersama family dan next sambung merdeka, sambung pula cuti raya haji.


Bukan nak cerita banyaknya cuti tapi banyaknya makan sedap-sedap masuk ke perut bulan ni..belum timbang lagi KG tapi tak perlu risau lah kerana ada penjaga setia iaitu PB. Telan lah banyak mana pun makanan sebab k.yanie ni bukan jenis berdiet dan bukan juga orang suka bersukan atau bersenam ataupun pergi zumba. PB tetap di hati, sesuai sangatlah untuk k.yanie yang suka main air di laut masin ni.

Laut tangalooma ku tak boleh berendam, jadinya lepaskan gian rendam lama-lama di pulau beras basah ni.











Free Business consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 


Yanie 013-2293422

FB : Noharyani Mat Sidik


IG: YanieHafieez

Monday, 30 October 2017

Love Yourself by No 1 Certified Premium Beautiful Expert



Love yourself. It is important to stay positive because beauty comes from the inside out.


Stay positive and happy. Work hard and don't give up hope. Be open to criticism and keep learning. Surround yourself with happy, warm and genuine people. 


 Free Business consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 

Yanie 013-2293422

FB : Noharyani Hafieez


IG: YanieHafieez