Monday, 3 December 2018

SHAKE ME COCOA HAI O~ AIR KURUS ~ PALING CEPAT KURUS, MURAH, SELAMAT : Noharyani Premium Beautiful Expert

Assalamualaikum dan selamat bersiaran di kedai online Yanie. Kali ni Yanie nak share berkaitan dengan NEW PRODUK dari Sahajidah Hai O Marketing iaitu SHAKE ME Hai O.





Shake Me Hai O dulunya perisa Soya kini Sudah ada Perisa coklat, nama sedapnya sesedap rasa SHAKE ME COCOA Hai O. Sebelum itu Yanie cerita dulu Kenapa Pentingnya SHAKE ME Hai O, YOUR EVERYDAY PROTEIN. 


PROTEIN. 
Tahukah anda bahawa protein dalam Shake Me Hai O adalah sebatian kedua terbanyak di dalam badan selepas air? Protein dalam Shake Me Hai O adalah  Komponen Utama Dalam Benda Hidup. Ia membentuk struktur asas dalam setiap sel hidup termasuklah hormone, enzim dan antibody selain terlibat dalam kebanyakan interaksi metabolism. 

Protein dalam shake me hai o penting untuk tumbesaran dan pemulihan serta pemeliharaan otot-otot, tisu, rambut, kuku dan banyak lagi. Selain itu, protein adalah sumber tenaga iaitu setiap gram protein dalam shake me hai o membekalkan 4 kilo kalori. Secara ringkasnya, protein dalam shake me hai o amat diperlukan untuk fungsi badan, kecergasan dan kesejahteraan kesihatan. Oleh itu, adalah penting untuk kita memilih sumber protein yang baik.  

Produk baharu SHAKE ME COCOA Hai O adalah minuman berprotein yang sihat, lengkap dan lazat dalam satu peket mudah. Shake ME Cocoa Hai O dirumus istimewa daripada protein berkualiti tinggi yang ditambah dengan garam buluh asli dari Korea, serat makanan, ekstrak garcinia cambogia asli, multivitamin dan mineral. Kebaikan dan khasiat bahan-bahan ini dalam shake me cocoa Hai O di adun sempurna dengan koko mewah bertarap premium yang emberikan anda sensasi rasa coklat yang lazat. 

Shake ME Cocoa Hai O ada 3M concept (PEMELIHARAAN, METABOLISME, MINERAL).

PEMELIHARAAN 

Protein Pekat Berkualiti Tinggi. 


🌹Kaya Protein yang membekalkan 11g protein dalam setiap hidangan. 
🌹US FDA mencadangkan pengambilan 25g protein soya sehari untuk membantu menurunkan kolestrol darah. 
🌹Protein dalam Shake Me Cocoa Hai O  lengkap dan berkhasiat yang dibekalkan oleh protein soya, protein whey dan protein soya terasing
🌹Khasiat yang lengkap dalam Shake Me Cocoa Hai O - mengandungi 9 asid amino penting yang tidak boleh sisintesiskan oleh badan tetapi  mesti diambil daripada makanan. 
🌹Shake Me Cocoa Hai o membina dan memulihkan sel termasuklah otot, tisu, rambut kulit, kuku dan lain-lain. Membentuk antibodi, enzim dan hormone yang penting untuk tindakbalas metabolism dalam badan. 
🌹 Shake Me Cocoa Hai o Menganduing BCAA (Branced-chain animo acid), sekumpulan asid nimo penting iaitu leucine, isoleucine dan valine. BCAA memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga semasa bersenam, pembentukan otot, pengurangan otot letih dan pengekalan jisim otot. 
🌹BCAA dalam Shake Me Cocoa Hai O penting untuk pengurusan berat badan yang sihat kerana ia menghalang kehilangan otot terutamanya ketika penurunan berat badan yang intensif. Jisim otot yang kurang lemak membantu meningkatkan kadar metabolism dan membakar lemak dengan lebih cepat! 

METABOLISME 

Garcinia Cambogia Asli Membantu Menyekat Lemak Sepanjang Hari 


🌹Gracinia Cambogia, mengandungi bahan aktif Asid Hidroxicitrik (HCA) dalam Shake Me Cocoa Hai O sangat dikenali kerana khasiat mujarabnya dalam menurunkan berat badan dan meningkatkan metabolism. 
🌹HCA dalam Shake Me Hai O bertindak sebagai Penyekat Lemak yang berkesan. Ia  menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak badan. HCA membantu menukarkan kalori kepada glikogen iaitu bahan yang penting untuk pembentukan otot. 
🌹Gracinia cambogia membantu meningkatkan metabolisme, menggalakkkan penghasilan tenaga yang berkesan untuk kecergasan sepanjang hari. 
🌹HCA dalam Shake Me Hai O mengurangkan selera makan untuk mengelakkan berlakunya kejadian makan berlebihn dan membolehkan anda mengawal pengambilan kalori dengan lebih berkesan semasa proses penurunan berat badan.  Terbaiklah Shake Me Cocoa ni!

Kaya Serat Makanan 


🌹Shake ME Cocoa Hai O mengandungi inulin iaitu sejenis serat yang boleh larut tetapi tidak boleh dihadamkan. 
🌹Shake ME Cocoa Hai O kaya serat yang membuatkan anda berasa Kenyang Lebih Lama
🌹Inulin dalam Shake ME Cocoa Hai O menggalakkan penuruan berat badan secara sihat kerana inulin dalam shake me cocoa mengurangkan 'hormone lapar' dan membuatkan perut berasa kenyang. 
🌹 Oleh sebab inulin tidak boleh dihadamkan oleh perut ataupun susu kecil, ia beredar turun ke usus bawah dan bertindak sebagai prebiotik ataupun sumber makanan kepada bakteria baik di dalam usus. 
🌹Inulin dalam shake me cocoa Hai o membantu meningkatkan penghadaman, merangsang pembiakan bakteria baik dalam usus, menggalakkan pelawasan dan melegakan sembelit.  

Manfaat Lain Serbuk Koko Premium 


🌹Coklat dalam shake me hai o adalah kaya dengan asid stearik dan antioksidan flavonoids. 
🌹Kajian menunjukkan bahawa asid stearik dan flavonoids membantu menggalakkan kesihatan jantung dan mengurangkan lemak visceral, iaitu lemak badan yang disimoan dalam kaviti abdomen yang dikaitkan dengan peningkatan risiko kesihatan. 

MINERAL 

100% Garam Buluh Asli dari KOREA 


🌹Shake ME Cocoa Hai O diperkaya dengan 100% garam buluh asli dari Korea yang mengandungi banyak mineral dan mikroelemen termasuk kalsium, magnesium dan potasium. 

Diperkuat Dengan Campuran Vitamin dan Mineral dari Amerika Syarikat. 

🌹Shake ME Cocoa Hai O diperkaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan elemen surih.
🌹Vitamin-vitamin B termasuklah Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7 dan B12 yang membantu meningkatkan metabolism dan memberikan kecergasan sepanjang hari.
🌹Diperkaya dengan Vitamin A,C, D, E, K , Kalisum, Magnesium, Zat Besi, Fosforus, Kromium, Tembaga, Selenium, Mangan, Iodin, Molybdenum yang membekalkan vitamin-vitamin penting, mineral dan elemen surih yang menigkatkan lagi kadar metabolism dan pengekalan kesihatan  yang baik. 

Khasiat Secara Ringkas


💥Hanya 97 kilo kalori dalam setiap hidangan  💥Kaya protein 
💥kaya serat makanan
💥 kaya magnesium 
💥sumber kalsium
💥 kaya Vitamin B12 
💥Kaya Vitamin C 
💥Tiada Gula Tambahan 
💥Tiada Kolestrol 
💥Tiada Lemak Trans 
💥Tiada Bahan Pengawet
💥 Tiada Pewarna Tiruan 
💥Tanpa Fruktor - mesra diabetic. 


SHAKE ME COCOA 
Minuman berprotein berkualiti tinggi dan lengkap, sangat sesuai untuk:- 
💨 Golongan Dewasa Yang Bekerja. 
💨Kanak-kanak Yang Sedang Membesar dan Remaja. 
💨 Warga Emas. 
💨Mereka Yang Sedang Menurunkan Berat Badan.  
💨Vegetarian.                  

                 
                                                                                                                         
  

TESTIMONI 10 KILO TURUN BERAT DALAM MASA SEBULAN
 CDM KAK Ana Turun Hampir 50 KG Dalam Setahun.
 AISYAH TURUN 10KG DALAM SEBULAN



Promosi Slim Tahun Baru! 

Jom Kurus Cara Sihat dengan Grab PRomo Shake Me Cocoa Hai O dengan beli Kotak Ke-4 dengan Hanya RM50 SAHAJA.

 HARGA JUALAN RM118 SEKOTAK bagi Semenanjung dan RM123 SEKOTAK BAGI SABAH SARAWAK. 

OFFER MENARIK bagi yang nak GRAB PROMO. Daftar Yuran Keahlian RM 47 SAHAJA setahun, RENEW RM35(Dapat evoucher) 

Harga MEMBER RM98 untuk Semenanjung/ RM103 untuk Sabah Sarawak. 

Jika Grab PRomo Harga 1 SET(3 KOTAK) RM294 + Kotak Ke-4 RM50 + RM47 Keahlian  = TOTAL RM391. 

COPPPP!!! 
Bukan itu sahaja anda bakal dapat: 
1) PERCUMA UBAT GIGI MArine Essence Garam Buluh 2 kotak bernialai RM42.20
 2) BONUS keata belian anda tadi
 3) Keuntungan RUNCIT 10-20% jika anda jual dengan harga jualan. Dapat terus CASH.
 4) Berpeluang Trip 2X setahun
 5) Bayaran BONUS sehingga 67%
 6) Tabung Kereta 
7) Bonus Kenaikan Pangkat
 8) Mampu Milik Set up Terus KEdai Online
 9) Group Support 24hrs  
10)Paling Penting Ada PAYSLIP Laku keras Buat Loan Kereta, Rumah atau Hartanah 


BOleh Terus
 Wasap.my/60132293422/ShakeMe
Wasap.my/60132293422/ShakeMe
Wasap.my/60132293422/ShakeMe

 atau 

boleh terus Follow and Add Friend 
FB Noharyani Mat Sidik atau 
IG @Noharyanimatsidik, 

atau 
Page FB Mini Stokis Ipoh, Yanie's Favourite Products (Ig@Yanisfavouriteproducts)

atau 
Cari PRemium Beautiful? 

Boleh Like and Follow FB Page Premium Beautiful EXpert Malaysia. IG@Premium_Beautiful_Original  

Thursday, 29 November 2018

Vitamin Tanaman~Baja Ezigrow

Jenis Yanie suka hijau-hijau. Tapi tak reti nak bela pokok. Dulu ada jugak tanam pokok bunga tapi mati. Susah nak bela. Main malas siram pun ye. 

Sekarang mudah dah. Ada Ezigrow. Dah nama pun kena lah mudah tumbuh.
Tahu kah korang nilai pH Ezigrow? 
Nilai pH baja ini ialah 6.1 dan sesuai digunakan kebanyakkan tumbuh-tumbuhan.
Cara penggunaannya:- Pokok Durian, pokok rambutan dan lain-lain buah-buahan tempatan 90ml untuk keluasan 20 pokok sebanyak 3-4 kali setahun.




Cara Sukat Baja Ezigrow




Pokok layu 4 Hari Tak di jaga

Alhamdulillah. Lepas sembur dengan ezigrow esoknya mekar balik bunga.

Image result for testimoni ezigrow

 Pokok Kelapa Sawit 180ml untuk keluasan 20 pokok dengan kekerapan 3-4 kali setahun.
Image result for ezigrow

 Baja ini mengandungi unsur makro & mikro nutrien serta bio perangsang yang dapat mengatasi masalah kekurangan nutrien bagi tanaman. Kelebihan baja ini juga, dapat mempercepatkan kematangan tanaman, merangsang proses pendebungaan, pembuahan serta mengurangkan keguguran bunga dan putik. Ia juga membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti buah serta bunga. Dengan menggunakan baja ini insyaAllah anda dapat meningkatkan hasil dari 15% - 100% atau lebih. 

Dengan menggunakan baja ini insyaAllah anda dapat meningkatkan hasil dari 15% - 100% atau lebih.



Cara Penggunaan:-
 2. SEMBURAN PERTAMA  
  
Goncang baja kemudian dengan hanya 10ml baja dicampurkan kedalam 1liter air kemudian sembur pada daun @ siram pada pangkal pokok. (Sebaiknya sembur pada daun) waktu membaja sebaiknya pada 7am-10am waktu pagi dan 5pm-7pm waktu petang. Anda boleh lihat perubahan dalam 3-5 hari.
 Anda boleh juga memcampurkan racun kulat dan serangga sekali untuk menjimatkan masa dan tenaga serta wang ringgit.
 Baja ini jika digunakan berlebihan tidak akan memudaratkan tanaman malahan membawa kebaikkan. Jika menggunakan secara berkurangan anda akan rugi. Jika Anda tuangkan pati baja ini pada pangkalt @ sembur pokok sekali pun tidak menjadi masalah.
 2. SEMBURAN KEDUA 
Dalam masa lebih kurang 85 hari (hari ke 80 - 85) semasa padi buting susu 
Fungsi: Mengeluarkan bilangan butir yang lebih sehingga mencecah 120 biji Menguatkan tangkai biji untuk mengurangkan pengguguran bunga padi

3. SEMBURAN KETIGA 
Dalam masa lebih kurang 90( hari hari ke 90 - 95 hari) semasa padi bunting. 
Fungsi: Mengetatkan isipadu biji padi hingga ke hujung tangkai Mengelakkan dari padi hampa. 
Masa dan cara semburan 

Semburan adalah semasa cuaca dalam keadaan baik. Pastikan selepas semburan tiada hujan turun selama 6 jam. Masa paling sesuai menyembur ialah awal pagi sebelum jam 9 pagi atau jam 5 petang ke atas. Embun akan membantu proses penyerapan baja ke dalam sel epidermis daun Semburan adalah menggunakan semuran kabus untuk seratakan penyerapan baja .Semburan adalah terus ke daun yang menyebabkan berlaku proses fotosintesis secara langsung Boleh juga campur dengan racun serangga untuk menjimatkan masa kerja Semburan pertama baja .Ezigrow paling baik 5 hari selepas racun rumput.


  
NOTA PENTING: Baja tabur @ NPK juga wajib digunakan ,ini kerana untuk penyuburan semula tanah dan mengekallkan komposit tanah


Perbandingan penggunan baja foliar Ezigrow Contoh untuk keluasan 10 ekar ladang sawit - Hanya memerlukan 2 kg baja kimia sepokok apabila menggunakan Ezigrow. - Ezigrow memerlukan 2 gelen sahaja untuk 10 ekar -jika sebelum ini anda terpaksa mengeluarkan kos sehingga melebihi RM9984.00 ( 4 kali baja kimia setahun dengan kuantiti taburan 3 kg sepokok) untuk menjaga kesuburan tanaman & memaksimakan hasil anda, kini anda telah menjimatkan sehingga RM6076.00 setahun dengan mengunakan baja Ezigrow ( 2 kali baja kimia + 2 baja Ezigrow ) -Kaedah pembajaan terbaik menggunkan Baja Ezigrow ialah ( 2 kali baja kimia + 2 kali baja Ezigrow) ini untuk ladang sawit.


Cara penggunaan sukatan (4 gelen/18 liter)


-Sukatan Untuk tanaman padi guna 90ml - kekerapan 30hari sekali - keluasan 1/4 ekar


-Sukatan Untuk tanaman kelapa sawit guna 180ml - kekerapan 3-4 kali setahun - untuk 20 pokok


-Sukatan Untuk tanaman pokok durian, rambutan dan lain-lain buah-buahan guna 90ml - kekerapan 3-4 kali setahun- untuk 20 pokok


-Sukatan Sayuran berbuah dan bunga-bungaan guna 45ml - kekerapan 7-10 hari - untuk 1/4 ekar


-Sukatan Sayuran berdaun guna 45ml - kekerapan 7-10 hari - untuk 1/4 ekar


CARA PENGGUNAAN (Pokok Sawit)


Sukatan 250 ml ezigrow + 20 liter air Untuk kira-kira 20 pokok sawit WAKTU : Pagi : 7.00 – 10.00 Petang : 5.00 – 7.00.

 Cara semburan 
Sembur sehingga basah. —Pokok kecil : tanah, batang & daun —Pokok besar : tanah & batang. 
Durian yg tua tu kita sembur di bahagian akar dan batang Kalau pokok rendah, sembur di daunnya. Digalakkan sembur kat daun tau. Sembur sekeliling pokok dekat akar biar baja meresap dalam tanah. Kalau kita sembur pada buah boleh menghalang buah jadi buruk tau contohnye jambu air sebab jambu ni selalu buruk kt dalam.
Daun lebih baik sebab ia lebih bertindakbalas melalui epidermis daun. Tak ada masalah, boleh jer sembur keseluruhan pokok biasanya kan 1 botol besar tu bole guna untuk brape ekar ye?


Baja ni JIMAT sebeb kita campur dengan air ikut sukatan yg diberi. Tapi memang jimat .. Mmg best baja nie...yg blm pernah guna...trylah baru tahu.





 

HARGA BAJA EZIGROW


Harga Official Pasaran bagi sebotol Baja EziGrow (4liter) ialah

RM148 (Semenanjung)
RM158 (Sabah, Sarawak)


Untuk pembelian 6 botol dan ke atas, layak dapat harga borong.

Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Ena, boleh Whatsapp / SMS “Ezigrow” kepada 013-2293422

Kami dah jual Baja EziGrow ni seluruh Malaysia dan juga antarabangsa Singapura dan Brunei.
MINI STOKIS & PENGEDAR DIPERLUKAN