Wednesday, 11 July 2018

Sabun Magic EZICLEAN

As salam.. sahabat2 ku..maaf yaa.. jika perkongsian produk sy mengganggu tuan/puan..sy sekadar berkongsi ya...

Berita baik buat para ibu yang nak CEPAT SIAP KEJE RUMAH!

Sabun Magic EziClean!

✔kelambu lama jadi baru

✔selimut dah berlumut,color dah jadi kelabu asap,rendam je beberapa jam dengan sabun ezi clean, tenyeh sikit2.. trus bertukar seperti selimut baru keluar dari kedai!

✔kasut jenis bergetah cth :- croc,flip flop dsb..rendam beberapa jam, sental manja2.. trus jadi seperti kasut baru keluar dari pasaraya!

✔setakat kasut sekolah,baju sekolah,tudung sekolah yg kotor giler tu..tak payah pening lagi..! Tak payah susah2 nak membebel kat anak2..
Rendam saje dgn sabun eziclean!
Angkat dari rendaman..sental sedikit.. trus jadi putih berseri!

>> cuma guna serbuk pencuci Ezyclean sj utk demua kekotoran tersebut..

NAK BAGI SET EZICLEAN HARGA KASIH SAYANG๐ŸŽ‰๐ŸŽŠ

๐ŸŽ€ EZICLEAN ๐ŸŽ€

๐Ÿ€EziClean Laundry - Rendam dan tak perlu sental lebih pakaian yang kotor, tapi hasilnya sangat bersih

๐Ÿ€EziClean Dishwash - Pekat dan Haruman Segar. Campur dengan air untuk kuasa lebih jimat. Tangan pun tak kering mengelupas jika sering mencuci pinggan mangkuk

๐Ÿ€EziClean Floor Cleaner - Lantai rumah akan bersih segar hanya pakai sedikit. Kerja mengemas rumah di hujung minggu pun menjadi mudah!

Uikk ..siapa tidak mahu kan kerja jdi senang hati pun tenang..

Eziclean pilihan saye, berminat nak cuba.. wsap ๐Ÿ“ฒ

#SerbukPencuciEziclean
#SetEziclean
#MiniStokisDiperlukan








Monday, 9 July 2018

Nak TAMBAH DUIT BULANAN sebanyak 10 RIBU?

Nak beli KERETA kena ade PAYSLIP,
Nak beli RUMAH kena ade PAYSLIP,
Nak beli TANAH kena ade PAYSLIP,
Nak apply ape-ape LOAN pun, kena ade PAYSLIP.
Paling kurang, nak kena ade 3 atau 6 bulan PAYSLIP.

Orang kate, nak meniaga kena ada MODAL, betul ke?
Kalau ade DUIT sendiri yang banyak boleh jadikan modal bisnes, boleh jadikan deposit beli kereta, deposit beli rumah atau deposit beli tanah. Tapi, kite ade ke DUIT yang banyak tu?

Modal nak mula BISNES ni RM50.00 aje. Lepas tu, kalau rajin, dapatlah BONUS tiap-tiap bulan. Siap ada PAYSLIP tiap-tiap bulan. Dengan PAYSLIP ni, bolehlah beli KERETA, RUMAH, TANAH atau ape saje. Kenape, masih tak PERCAYA?

BISNES ni, BISNES betul punye. BISNES yang ada barang, ada PAYSLIP.

Kalau nak tahu, boleh piyem kite. Kite sembang tepi, ok set. ☺๐Ÿ‘๐Ÿผ










Friday, 6 July 2018

Jamu HERBA MAHARANI

JAMU HERBA MAHARANI
๐Ÿ’Pendamping setia wanita dalam menyelesaikan masalah2 KEWANITAAN....
juga memberikan kebahagiaan dalam melayari kehidupan berumah tangga....๐Ÿ’

➡Mengetatkan faraj
➡menyelesaikan masalah haid tidak teratur
➡menghilangkan sengugut,keputihan&kekuningan
➡melegakan sakit belakang,pinggang,lutut&urat saraf
➡menegang&memejalkan payu dara
➡merangsang hormon seks/kesuburan
➡IKHTIAR HAMIL
dan banyak lagi....

๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜ŠUntuk para ibu yg sedang berpantang:-
➡mengecutkan rahim/merapatkan faraj
➡menghilangkan urat timbul
➡memperbanyakkan pengeluaran
susu badan
➡menguatkan otot2 rahim/peranakan
➡menghilangkan kelesuan/muka pucat

Piyem atau whatsapp segera.

๐Ÿ’ฐRM 120 (6bebola =300biji pil)

READY STOK!!!!







Wednesday, 4 July 2018

Marine Essence Produk Penjagaan Kesihatan Luaran yang TERBAIK


Mari mari.. jom pilih, mana yang berkenan di hati abang dan kakak. Saya ceritakan sikit pasal produk-produk terbaik untuk penjagaan kesihatan, dari hujung rambut sampailah hujung jari kaki kita. 

Bolehlah kalau nak buat hadiah ke, hantaran ke, nak buat spa kat rumah memang boleh sesangat. Kak yanie dan famili dah cuba semua product ni. Memang best sangat uolls. Harga memang berpatutan. 

1⃣ Nourishing Body Scrub [RM47.00]
Scrub badan Garam Buluh yang mempunyai khasiat Kulit Walnut & Badam, Shea Butter & Minyak Jojoba, Ekstrak Madu, Ekstrak Licorice, Minyak Lavender, Minyak Kayu Putih & Minyak Frankincense untuk kulit lembut, licin, halus & bersih secara semulajadi. Ia berfungsi membuang daki yang degil, mencerahkan kulit badan & wajah, menghilangkan masalah black head & white head. Kulit kusam menjadi berseri-seri.

2⃣ Beauty Bar [RM40.00]
Sabun Bar mandian Garam Buluh mempunyai Minyak T-Tree, Aloe Vera, Glicerin, Vitamin E, Ekstrak Liquorise & Teh Pu Erh untuk mencerahkan ketiak, celahan pelipat seluruh badan, mengurangkan parut pada badan & wajah, mengecutkan jerawat, melegakan & mencerahkan kulit terbakar (sunburn). 

3⃣ Bamboo Salt Toothpaste [RM22.00]
Ubat Gigi Garam Buluh dengan ramuan Xylitol, Ekstrak Teh Pu Erh & Glicerin yang membantu mengurangkan masalah gusi sensitif, melegakan ulser, mengurangkan masalah bau mulut & memutihkan gigi.

4⃣ Nourishing Hair Conditioner [RM41.00]
Perapi rambut (conditioner) Garam Buluh yang mempunyai Yogurt, Protein Sutera, Minyak Argan Organik, Ekstrak Minyak Zaitun Dara 100% & Protein Vitamin B5 untuk rambut lembut, licin, bersinar & mudah diurus. Ia berfungsi menyihatkan rambut rosak, mengurangkan rambut mengerbang, melembapkan kulit kepala yang kering & menguatkan akar rambut. 

5⃣ Nourishing Shampoo [RM38.00]
Syampu Garam Buluh dengan ramuan Protein Susu, Ekstrak Biji Kapas & Ekstrak Teh Pu Erh yang membantu mengurangkan masalah rambut gugur, melembapkan & menyegarkan kulit kepala, mengurangkan kelumumur, mengatasi masalah bau rambut hapak & lembut untuk kegunaan harian. 

6⃣ Nourishing Body Wash [RM38.00]
Mandian Garam Buluh berbentuk cecair yang mempunyai Ekstrak Teh Pu Erh, Aloe Vera, Ekstrak Liquorise, Minyak Jojoba, Ekstrak Mulberi yang berkhasiat untuk menghilangkan masalah bau badan, mencerah jeragat, melembapkan kulit & melegakan eczema, terutamanya pada bayi.

Abang dengan akak-akak, kalau berkenan, boleh klik link kat bawah ni. Terus boleh beli thru link ni. Boleh piyem KYanie untuk maklumat lanjut. Kalau berkenan nak jadi agent pun boleh sesangat uolls. Produk terbaik dari ladang. Inshaa Allah. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

http://noharyanimatsidik.sahajidahhai-o.com.my/index.php/RepSite/AboutUs

Monday, 2 July 2018

Jalan-jalan Space U8 Bukit Jelutong Shah Alam


Nak berniaga tak perlu tunggu senang dan berduit baru boleh mula. Sekarang lah waktu sesuai mula sebab masih ada yang sudi beri tunjuk dan ajar tanpa berkira duit atau kenakan charge pun. Masih lagi boleh guna kaedah Free Cost Marketing. 


Masih ada kudrat yang sihat ni lah patut mula, tak perlu nak tunggu anak dah besar baru lah kita terhegeh hegeh nak cari duit lebih. Waktu tu anak anak besar panjang, banyak akal nya, belum kira kisah drama swasta lagi tu. Kita marah sikit kang keluar rumah ikut pintu belakang lagi haru biru kita. 

Jadi biar anak tengah kecik ni kita mula. Kalau nangis kita bagi upah susu, ais krim, mainan senyap lah dia. Bila besar biar kita jadi kawan serapat-rapatnya, kawan luah perasaan daripada dia cari kawan yang kita tak kenal kat luar sana. Risau kan zaman sekarang ni. Terlalu terdedah dengan dunia yang penuh pancaroba.

Okaylah, itu jelah cerita dari mama anak tiga ni. 
Bumble Bee ni korang minat tak? Akak tak jual lah. Kalau nak bergambar boleh ke Space U8 di Bukit Jelutong.



Friday, 29 June 2018

Sihat.. Cantik.. Selamat.. Hanya untuk Beautiful Mothers


Ada ibu yang sedang berpantang tak?


Yanie recommend pakai lah Premium Beautiful sebagai set berpantang anda. At least dapat bengkung ni pun syukur dah sebagai support kekuatan tulang belakang kita.



Kat sini Yanie ada ceritakan 10 sebab kenapa anda perlu pilih Waist Nipper Premium Beautiful sebagai peneman peribadi.

Menyokong Tulang Belakang
Membaiki Posture Badan
Membantu legakan Sakit Pinggang
Kurangkan Beban Slip Disc
Kurangkan Ngilu Jahitan Bersalin Czer
Kempiskan Perut Dengan Cepat Dan Selamat
Pinggang Bak Kerengga Terus Berlekuk
Magic Mengawal Keinginan Makan Berlebihan
Bengkung Bersalin Terbaik Untuk Bersalin Normal mahupun Czer
Lifetime Waranty



Wednesday, 27 June 2018

No1 Certified Premium Beautiful Expert Tips


"Jadilah seperti air terjun yang terus mengalir walaupun banyak halangan tetapi masih terus mengalir dengan deras, yang tak peduli berapa kali harus terjatuh tak membuatnya berhenti mengalir, yang tak pernah mengeluh walau harus selalu jatuh berkali-kali, dan yang tetap memiliki dan memperlihatkan keindahannya yang dikagumi ramai orang."


Hujung minggu ni, bawak anak-anak untuk persiapan bulan puasa dan raya tahun ni. Jalan-jalan dalam negara je. Kami harapkan dan berdoa agar matawang negara kita akan kukuh berbanding matawang negara lain. Senang nak bersiar-siar atau shopping kat negara jiran. Oppss. ๐Ÿ˜. — feeling relaxed at Hutan Lipur Parit Falls Cameron Highlands.



Monday, 25 June 2018

Kisah CINTA paling INDAH dalam ISLAM

Ali Bin Abi Thalib dan Fatimah


Kisah percintaan lainnya yang selalu membuat siapapun berdebar dan berdecak kagum ketika membaca kisahnya iaitu kisah cinta Ali dan Fatimah Puteri Rasulullah SAW. Bagaimana kisah cinta itu terbingkai dalam keindahan yang luar biasa, terjaga kerahsiaanya dalam sikap, ekspresi, dan kata, hingga akhirnya Allah menyatukan mereka dalam suatu pernikahan. Subhanallah.

Ali terpesona pada Fatimah sejak lama, disebabkan oleh kesantunan, ibadah, kecekapan kerja, dan paras puteri kesayangan Rasulullah SAW. itu. Ia pernah tertohok dua kali, saat Abu Bakar dan Umar ibn Khattab melamar Fatimah sementara dirinya belum siap untuk melakukannya. Namun kesabarannya berbuah manis, lamaran kedua orang sahabat yang tak diragukan lagi kesolehannya tersebut ternyata ditolak Rasulullah SAW. Akhirnya Ali memberanikan diri. Dan ternyata lamarannya kepada Fatimah yang hanya bermodal baju besi diterima.

Di sisi lain, Fatimah ternyata telah memendam cintanya kepada Ali sejak lama. Dalam suatu riwayat dikisahkan bahawa suatu hari setelah keduanya menikah, Fatimah berkata kepada Ali: “Maafkan aku, kerana sebelum menikah denganmu. Aku pernah satu kali merasakan jatuh cinta pada seorang pemuda dan aku ingin menikah dengannya”. Ali pun bertanya mengapa ia tetap mahu menikah dengannya, dan apakah Fatimah menyesal menikah dengannya. Sambil tersenyum Fatimah menjawab, “Pemuda itu adalah dirimu”.



Friday, 22 June 2018

Tentang Pendapat


Masa sebelum kawen, zaman awal-awal bercinta. Kami duk tanya, pasal warna kegemaran masing-masing. Kami sepakat suka kaler biru. 

Hari berganti minggu, minggu berganti bulan, dan bulan berganti tahun. Masa pun semakin berubah, zaman sekarang dah banyak kecanggihan. Macam tu jugak warna kegemaran kami. Setiap tahun akan tukar warna kegemaran. Ada kalanya hijau, ada kala merah, ada kala nya biru muda. 

Kalaulah warna ni umpama duit kertas RM, lagi best. Kalau selalu duit dapat kaler ungu setiap hari, memang best sangat2. Hahaha.

Dalam permulaan perjalanan bisnes kami ni, takdelah semudah yang disangka. Ada juga pasang surutnya. Macam juga air pasang surut di laut. Kami pegang kata2 dan prinsip bisnes mentor kami. 

Dalam buat bisnes ni, kami tak pandai nak janjikan bulan ke, atau sediakan roket untuk sampai ke bulan yang tinggi nun jauh disana. Apa yang baik kami terima dan apa yang kurang, kami jadikan pengajaran. Kami selalu pertimbangkan ikut kesesuaian pada masa tu. Buat apa yang perlu sahaja dan dah diguide oleh mentor yang dah dulu berjaya dari kita.



Wednesday, 20 June 2018

Jom Tambah Duit Raya


Cinta kepada hati H.


Hafieez nama en suami yang pelindung
Hakim nama abang bijaksana
Hannah nama kakak yang penyayang
Hanis nama adik yang berani

===========================saja selingan

Berada di tanah tinggi ni, datang tak jemu walau tempuh jem merangkak bak kura kura tadi. Bila sampai di puncak terus rasa puas. 

Begitu lah ibarat bila perjalanan sepanjang kita berniaga, bila kita hampir puncak kejayaan tentu ada senyum kegembiraan bersama kenangan pahit yang mematangkan dan memberi ketabahan kepada kita.

Saja nak calling ada ke orang di Tanah Tinggi ni yang ingin membina income raya sempat lah nak mendating sesama kat sini esok. 



Monday, 18 June 2018

Promo Syawal untuk Premium Beautiful


Panas lit lit kan. 
Real kepanasan sebenarnya 41°c tau hari ni.

Tapi jangan risau uolss, kalau touch badan dengan baju dalam kegemaran Fazura ni, tak kira musim panas lit lit ke, hujan tengkujuh ke, salji memutih ke, sesuai sangat di sarung. 

Mana yang tak tahu lagi siapa yang patut pakai dan upgrade baju dalam yang berteknologi FIR ni?

Wanita yang ada masalah senggugut
Wanita yang ada masalah keputihan
Wanita yang lepas bersalin normal atau czer
Wanita yang kemurungan akibat lebihan berat badan
Wanita yang sedang ikhtiar hamil
Wanita yang sedang mengalami cyst, fibroid, lump atau breast cancer
Wanita yang sering alami migrain

So, ada yang nak tukar baju dalam jom KYanie tolong pasangkan di badan. Ada Promo Puasa Raya ni. Siap ada free gift banyak-banyak nak bagi.