Wednesday, 17 April 2019

Buat Apa Nak Takut Gemuk, Kalau Boleh Makan Banyak Kali

Alhamdulillah, masa masuk kelas tempohari. Makcik dengan pakcik kat kantin sekolah tu, memang banyak sediakan makanan sedap-sedap yang diorang masak. Macam-macam rupa dan macam-macam gaya. Tengok yang dalam gambar ni, antara masakan mereka. Merecik hawau you all. Hahaha. ๐Ÿคฃ


Makan dan minum yang pakcik dengan makcik sediakan boleh dikatakan sepanjang waktu. Waktu breakfast, waktu rehat pagi, waktu lunch, tea break. Asal rehat je, makan. Asal makan je, kena rehat. Hahaha. ๐Ÿคฃ

Buat apa nak takut naik berat badan, kalau boleh makan banyak kali. Hahaha. Tapi ingat, lepas makan semua ni, memang kena detox balik. Bolehlah kita telan celgynic ke, garam buluh ke, garlic ke, shake me cocoa ke. Inshaa Allah boleh detox segala toxin dalam body. ๐Ÿ˜Ž

Masa dalam kelas, wife saya suruh pakai bengkung Premium Beautiful. Katanya, boleh jaga tulang belakang kita yang selalu jauh travel outstation. Dalam masa yang sama, boleh control makan. Supaya masa makan ingat kat Mrs Wifey disinun. Hahaha. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜˜

www.noharyani.com

Wednesday, 3 April 2019

Peristiwa Israk Mikraj

(Allahumma baariklana fii rajabin wa sya’baana wa ballighnaa ramadhaan) Maksudnya: “Ya Allah ya Tuhanku, berkatilah kami pada bulan Rejab dan Sya’aban dan sampaikan (Hidupkan) kami ke bulan (sehingga) Ramadhan”.

Alhamdulillah, kita dah pun dekat dengan bulan Sya’aban dan Ramadhan. Sepanjang bulan ni, memang kita selalu baca dan aaminn kan doa dekat atas ni.  Tapi dipenghujung bulan Rejab satu peristiwa yang besar dan bermakna buat seluruh umat islam iaitu israk mikraj telah berlaku.





Israk mikraj ialah perjalanan dan mukjizat agung yang dikurniakan oleh Allah kepada Rasulullah SA. Dalam perjalanan tersebut diperlihatkan kepada Baginda SAW pelbagai gambaran dan pemandangan dari alam penuh rahsia yang kesemuanya itu mengandungi pelbagai hikmah dan hakikat yang akhirnya bersangkut paut dengan apa yang berlaku di alam zahir ini dari urusan dan kehidupan para hamba.
Kenapa peristiwa ini sering diperingati pada setiap tahun, walaupun ramai yang dah tahu tentang kisah Israk Mikraj? Tujuannya  untuk memberikan peringatan kepada kita semua sebab dah menjadi tabi’ manusia sering kali lupa atau lalai dengan duniawi dan lupa tentang kekuasaan dan kebesaran Allah. Namun apakah hikmah yang ingin ditunjukkan oleh Allah kepada hamba-hamba-Nya melalui peristiwa ‘special’ ini?

1 – Israk Mikraj Adalah Perjalanan Yang Nyata
Peristiwa Israk Mikraj ini merupakan perjalanan dan pengalaman Rasulullah s.a.w yang benar-benar terjadi dan, bukan hanya perjalanan rohani atau mimpi Baginda semata-mata. Dalam peristiwa ini, Rasulullah s.a.w mendapatkan perintah secara langsung tanpa perantara dalam suruhan mengerjakan solat lima waktu. Ini adalah bukti bahawa Israk Mikraj berbeza dengan penurunan wahyu-wahyu Allah yang lainnya.
Rasulullah juga mengalami perjalanan itu dalam keadaan sedar dan dengan sepenuh hati Baginda. Selepas peristiwa itu, Baginda segera menceritakan kepada para sahabat dan pengikut Baginda dengan ingatan yang sangat jelas.

2 – Tanda Kekuasaan Allah S.W.T
Peristiwa Israk Mikraj merupakan salah satu bukti dan tanda kekuasaan Allah s.w.t. Allah juga ingin menunjukkan betapa besarnya kekuasaan-Nya dengan menjadikan sebuah peristiwa yang boleh dianggap ganjil bahkan hal yang lebih hebat daripada itu.
Dengan kehendak Allah, boleh dilakukan apa-apa saja mengikut kehendak-Nya. Allah s.w.t dengan jelas telah menyatakan bahawa Israk Mikraj adalah bertujuan untuk memperlihatkan kekuasaan-Nya.
Firman Allah s..w.t;
“Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hambaNya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.”Surah al Israq:1

3 – Bentuk Kemuliaan Allah S.W.T Kepada Rasulullah S.A.W
Sebelum terjadinya peristiwa Israk Mikraj, Rasulullah s.a.w menghadapi banyak ujian yang sangat berat, terutamanya tentangan hebat dalam usaha dakwah Baginda. Antaranya Baginda diusir dan ditolak oleh penduduk di kota Thaif.
Rasulullah s.a.w juga kehilangan dua orang yang penting, iaitu isteri kesayangan Baginda, Siti Khadijah dan bapa saudara yang banyak membantu iaitu Abu Thalib.
Oleh itu, Israk Mikraj merupakan hadiah dan sebuah pengganti dari apa yang telah Rasulullah s.a.w hadapi terutamanya pada tahun yang sama.

4 – Bukti Kerasulan Nabi Muhammad S.A.W
Israk Mikraj juga memperlihatkan sebahagian bukti akan kebesaran Allah selain bertujuan memantapkan dan mengukuhkan kerasulan Rasulullah s.a.w.
Selain itu Israk Mikraj juga diciptakan untuk memuliakan Rasulullah s.a.w sebagai seseorang yang dipilih oleh Allah s.w.t.
Peristiwa ini juga bertujuan mempersiapkan kekuatan jasad, jasmani, rohaniah, dan aqliah Rasulullah s.a.w dalam menjalankan tugas-tugas kenabian Baginda.

5 – Bukti Ajaran Rasulullah S.A.W Bersifat Menyeluruh
Peristiwa Israk atau perjalanan Rasulullah dari Masjidil Haram (Mekah) ke Masjidil Aqsa (Madinah), menunjukkan bahawa ajaran yang dibawa Rasulullah s.a.w bukan hanya untuk masyarakat Mekah sahaja tetapi agama kepada seluruh umat manusia yang ada di muka bumi.

6 – Perintah Didirikan Solat Lima Waktu
Peristiwa Mikraj atau perjalanan Rasulullah s.a.w ke Sidratul Muntaha adalah tempat berlakunya peristiwa Rasulullah menerima perintah Allah s.w.t untuk mengerjakan solat lima waktu sehari semalam.
Perintah ini adalah secara langsung diberikan oleh Allah kepada Baginda tanpa perantara.
Walaupun pada awalnya Allah s.w.t memerintahkan didirikan sebanyak 50 waktu, namun Rasulullah s.a.w memohon agar dikurangkan sehinggalah perintah solat menjadi lima waktu sehari semalam seperti hari ini.
Perintah solat lima waktu ini sangat dipegang erat oleh Rasulullah s.a.w dan Baginda sangat menitikberatkan kepada umat Baginda supaya tidak meninggalkan solat lima waktu kerana ianya adalah tiang agama Islam dan kunci diterima segala amalan di dunia.

7 – Pembersihan Hati untuk Menghadap Allah S.W.T
Diriwayatkan, sebelum peristiwa Israk Mikraj, Rasulullah s.a.w telah ‘dibedah’ oleh malaikat bagi membersihkan jiwa Baginda dari dari sifat-sifat buruk seperti was-was.
Ini memberi gambaran kepada umat Islam bahawa sebelum menghadap Allah s.w.t dalam menjalankan ibadah, seharusnya membersihkan dulu jiwa dan hati dari segala sifat buruk.
Selain itu, segala amalan ibadat hendaklah disertai dengan niat yang betul dan ikhlas. Allah berfirman bahawa Islam itu bersih, maka bersihkanlah jiwa raga kerana sesungguhnya tidak akan masuk syurga kecuali orang-orang yang bersih.
Sungguh banyak hikmah yang dapat diambil oleh umat Islam sebagai iktibar daripada peristiwa ini.
Jadi sebagai umat Islam umumnya, dan pengikut Nabi Muhammad s.a.w khususnya haruslah kita jadikan peristiwa ini sebagai pangajaran utama dalam mengejar ibadah terutamanya dalam mendirikan solat lima waktu

Saya bukan ustazah. Tetapi sebagai insan yang sentiasa nak perbaiki akhlak jadi baik jom Kita sama-sama doakan diri Kita, suami, anak-anak, mak ayah, keluarga saudara, sahabat rakan taulan Dan semua saudara seagama mahupun berlainan agama menjadi insan yang baik akhlas budi pekerti seperti contoh tauladan sifat nabi Kita Muhammad SA.


www.noharyani.com

Tuesday, 26 March 2019

Baju Dalam Waranti Seumur Hidup

DAH LAMA TUNGGU NAK ADA BAJU DALAM ADA WARANTI SEUMUR HIDUP?
TEMPAH SAIZ ANDA SEKARANG
************************************************
.









➡️ Dengan pendaftaran RM47, LAYAK DAPAT REBATE SEHINGGA RM400.
➡️ PERCUMA 2 Kotak ubat Gigi Garam buluh .
➡️ Harga Runtuh Produk Setiap 11hb
➡️ Bonus Sehingga 67%
➡️ Melancong Taraf VIP 2x Setahun
➡️ Tabung Kereta
➡️ Siap ada payslip
➡️ Point Value Tiada Expired
.
Apa yang anda dapat ?
*************************
✔ Instant Shape and Body Hourglass
✔ Tiada lagi Peha bergesel, lengan besar
✔ Perut Flat Tiada Lagi Buncit
✔ Berupaya 70% tingkatkan kesihatan & 30% kecantikan
.
➡️Lengkap AFTER SALE service .
➡️Service PERCUMA Seumur Hidup
➡️Repair PERCUMA
➡️WARANTI Seumur hidup
➡️Fitting PERCUMA and Consultation PERCUMA
.
Apa yang best jika tempah sekarang ?
******************************************
.
Hadiah Bonanza Draw total Prize bernilai RM65,000 menanti anda. Cepat cepat call, pm atau terus whatsapp Yanie tau.
.
.
wasap.my/60132293422

www.noharyani.com

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

Monday, 11 March 2019

Premium Beautiful Expert cuti-cuti Pulau Pangkor

Alhamdulillah, sempat juga nak settlekan pasal trip ke pulau pangkor kali ni. Sebenarnye, memang dah lama nak datang ke sini. Cuma tak berkesempatan je. Kali ni datang, book hotel last minit. ๐Ÿ˜˜

[Hari pertama]
Kami gerak dari ipoh, ikut jalan simpang pulai - bt gajah - seri iskandar terus ke lumut. Kalau dari ipoh atau utara boleh ikut jalan ni. Kalau dari KL atau arah selatan pun boleh. Tapi jauh lah sikit perjalanannya. Kalau rasa² nak pendekkan jarak perjalanan, boleh tanya encik waze atau pakcik google ye. ๐Ÿ˜

Bila dah sampai lumut waktu tengahari tu, lega sikit. Kena cari port utk lunch, banyak port untuk lunch kat sini. Google je. Sebelum tu, kami sempat survey dalam google. Nak naik feri ke pangkor, ikut jeti yang mana. Ada 2 jeti, satu di pekan lumut dan ada satu jeti di marina island. So, kami pilih naik feri dari marina island. Sebabnye, bagi kami mudah nak parking kereta. Boleh je, kalau nak naik feri dari lumut. Ada je tempat park kereta. Terpulang pada kawan².

Kami lunch kat kedai makan, yang mana menuju ke marina island. Oklah, buat alas perut. Sesudah lunch, kami pun gerak ke jeti marina island. Turunkan buah hati kesayangan dulu dan bagasi, then baru parking. Ada parking yg berbumbung, ada yang open dan ada parking jenis vip. Pilihlah ikut suka kawan². Saya pilih parking yang vip, sebab dekat dengan jeti dan berbumbung.

Dah sampai jeti marina island, kami pun beli tiket kat kaunter. Adult RM14 dan Child RM5. Lepas tu, kitorang ootd dulu. Alhamdulillah, cuaca redup masa tu. Dah habis ootd, kitorang pun menuju ke terminal feri.

Dari jeti marina island ke pangkor, perjalanan ambil masa 10 ke 15 minit je. Boleh lah, anak-anak pun tak boring dalam feri. Kalau naik feri dari jeti lumut ke pangkor, ambil masa lama sikit. Lebih dari 30 minit. Kalau yang tak kejar masa, oklah.

Once dah sampai kat jeti pangkor, kami pun mencari teksi berwarna pink untuk sampai ke tempat penginapan kami kat Pantai Teluk Nipah. Dulu pernah datang sekali je kat Teluk Nipah, masa sekolah menengah. Masa anak satu, kami datang kat area pantai pasir bogak. Kitorang 1 famili naik teksi kaler pink, nama je teksi tapi sebenarnya van. Van boleh muat 12 orang tau.

Perjalanan dalam 10~15 minit, dari jeti pangkor ke hotel kami kat teluk nipah. Teksi akan hantar sampai depan pintu hotel. Meriah sikit kat area ni, kedai² banyak. Cuma dari hotel nak ke kedai atau pantai kena jalan kaki dalam 400 meter. Anak-anak ok je, bila kena jalan kaki.

Oh lupe, tambang untuk teksi dari jeti pangkor ke tempat penginapan ada di tampal kat dinding tempat teksi. Senang tourist nak tahu. Kami book hotel untuk 2D 1N untuk trip kali ni. Nak bagi pengalaman kat anak-anak kat pulau pangkor.

Once dah check in dan letak beg. Aktiviti kitorang ronda², wefie dan ootd kat tempat² yang menarik. Then cari kudapan untuk minum petang. Beli makanan goreng². Mujur masa ni hujan tak turun. So, aktiviti berjalan lancar.๐Ÿ˜˜

Lepas dah abis bergambar. Aktiviti seterusnya adalah aktiviti air. Main air sampai matahari terbenam. Aktiviti kitorang kalau dah jumpa air ni. Tak lain, dan tak bukan, mandi dan berenang saje lah. Anak² kitorang ni pantang jumpa air. Kecut satu badan kitorang. Hehehe.

Selepas dah rest main air masa petang tadi. Sebelah malam, kami ronda² untuk cari port dinner area Teluk Nipah ni. Meriah waktu memalam kat sini. Kebetulan ada busker buat showcase depan kedai makan kitorang, layan aje lah. Tak habis tengok showcase kitorang balik bilik tido. Dah sampai bilik hujan pun turun. ๐Ÿ˜ด๐Ÿ˜ด

[Hari kedua]
Selepas sarapan. Aktiviti waktu pagi diteruskan dengan aktiviti main air. Main air lagi, lagi lagi main air. Lepas air laut, kemudian air kolam pulak. Main air sampai kecut balik. Main air sampai waktu nak check out. Hahaha. ๐Ÿ˜‚

Masa nak check out, request kat hotel teksi pink nak ke jeti. Nanti teksi akan pick up weolls kat depan pintu hotel. Kebetulan masa weolls check out salah satu jalan utama ditutup. So, weolls kena dibawa ke jalan utama yang lain. Kitorang bertuah dapat keliling satu pulau ikut jalan darat. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜

Once dah sampai jeti pangkor, baru rasa nak shopping souvenir walaupun sebenarnya takde rasa nak shopping sangat pun. Belikan jajan anak-anak je. Tak sempat nak beli ikan bilis mata biru. Sebabnye, stok ikan bilis mata biru still ada kat rumah. Beli kat lumut aje sebelum ni. Hehehe ๐Ÿ˜

Bila dah abis shopping, kitorang pun masuk ke jeti. Kitorang pun pi kaunter tiket feri. Ingatkan nak beli tiket feri untuk balik ke tanah besar. Rupanya tak perlu beli pun. Pakai balik tiket asal. Haa..engkau, gelabah cari tiket yang asal mujur tak masuk tong. Kalau beli tiket dari jeti marina, simpan tiket tu. Tolong jangan buang. Sempat kena bebel dengan isteri. ๐Ÿ˜‚. Nasib jumpa. Kena beratur dan tunggu feri sampai. Lega, dah boleh masuk feri. Yeayyy!! ๐Ÿ˜„Selamat pulang kembali ke tanah besar semenanjung. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜


Kalau kail panjang sejengkal,
Lautan dalam jangan diduga. ๐Ÿค—
Peace yo! Jom join Hakim pi pulau pangkor.


Sempat weolls ber ootd dan ber wefie sebelum feri sampai.


Kitorang lepak kejap mama papa.


Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka hati.
Jom kita naik feri.
Eiffle tower replika.


Jom kita wefie sebelum sampai jeti pangkor.


Tak sempat nak ambik gambar teksi pink. Kite jalan2 jap cari apa yang patut.


Yeay..time untuk masuk air.


Kita main bola dalam air dulu ye.



Kalau takut dilambung ombak,
Jangan berumah ditepi pantai.
Hehehe. ๐Ÿ˜


Weolls dinner makang ikang. Layan jugak kedai makan ni. Kat depan kedai ada busker buat show.


Kakak, ni ha..berenang nak jadi mermaid. ๐Ÿ˜‚. Lepas ni, kakak pakai PB macam mama lagi senang kakak nak swim tau. Yeay ๐Ÿ˜Š☺



Penyu nak menetas, gali lubang dulu. ๐Ÿ˜‚



Nampak tak sirip kat belakang? *terlebih tengok cerita korea sangat ni. ๐Ÿค”


Anak dah terikut nak jadi mermaid jugak. ๐Ÿ˜‚



Mentor kata, kalau pakai Premium Beautiful korset masa berenang kat laut lagi mudah nak terapung. Cer try. Mermaid tengah belajar nak apungkan diri atas permukaan air. ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜Š



Kite wefie dulu. Asyik gambar korang je.


Tudia aquaboy, selamba je swim tak guna tube.


Ha..kan dah cakap, pakai Premium Beautiful korset lagi senang nak berenang tau. Dahsyat skill mermaid saya ni. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Masuk kolam pulak. Kolam atas bumbung hotel.☺ 



Geylang si paku geylang, 
Geylang si rama-rama,
Pulang marilah pulang, 
Marilah pulang bersama-sama.
Waktu untuk pulang. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜








Monday, 4 March 2019

Trip Bajet Krabi Day 4



Hari ni, hari keempat kami di AoNang Krabi. Hari terakhir percutian kami untuk edisi kali ni. Kalau ikutkan percutian Krabi kali pertama. Untuk hari terakhir, waktu pagi lepas sarapan kami terus ke Pantai AoNang untuk mandi pantai. Sambil menghirup udara pantai, tengok ombak, dan tengok longtailboat yang berlabuh kat pantai. Kami mandi pantai sampai anak² puashati.

Memandangkan Hakim dan Hannah tak berapa sihat masa ni. So, aktiviti mandi-manda ni tak berapa nak ceria macam aktiviti hari kedua dan aktiviti hari ketiga. Hanis sorang saja yang ceria sebab dia sihat dan ceria. Siap main pasir pantai budak Hanis ni. Lepas dah mandi pantai, kami hanya celup kaki kat pool hotel je. Kemudian nak bersiap-siap nak check out hotel.

Kami check out hotel on time. Sebelum nak check out hotel. Kami dah siap² book shuttle untuk ke Airport Krabi. Disebabkan flight kami pukul 6petang waktu Thailand. So, kami singgah lunch dan solat di kawasan Masjid AoNang. Lunch makan tomyam jugak tu. ๐Ÿ˜. Lepas lunch, kami pun gerak ke airport. Perjalanan ke airport dengan shuttle van ambil masa dalam 1 jam. Ada yang sempat tidur sementara nak sampai ke airport.

Oklah setakat tu aktiviti percutian antarabangsa dari kami setakat ni. Inshaa Allah, sehingga kita bertemu lagi. ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜˜

Saturday, 2 March 2019

Travel FREE ke MELBOURNE 2019

Anda inginkan percutian peribadi percuma ke Australia? Boleh contact saya. Saya akan tunjukkan bagaimana cara untuk dapatkan percutian VIP ke Australia dengan cara yang percuma.



Melangkah ke 2019 dengan semangat dan misi yang lebih mencabar, selepas China kita akan mengembara ke Australia pula!

Rasai pengalaman melihat penguin dan kangaroo  di depan mata, dan jangan lepaskan peluang untuk bergambar di deretan blok ikonik berwarna warni pastel sepanjang Port Phillip Bay.

Saksikan sisipan aktiviti-aktiviti yang bakal menanti anda di Melbourne nanti, serta cara untuk ke percutian insentif Australia ini. Truly amazing, Australia!

Sukakan suasana hiruk pikuk tempatan di Melbourne dengan elemen alam semulajadi?

Jika anda seorang yang menghargai struktur binaan serta kebudayaan, Shrine of Remembrance semestinya lokasi yang wajib anda lawati.

Ia menawarkan sisi panorama Melbourne yang estatik dan menjadi tumpuan sebagai tempat kebudayaan. Bangunan ini juga penuh dengan simbolik dan makna.

Pantai Brighton sangat dikenali dengan rekaan blok mandian berwarna pastel yang ikonik atau dikenali sebagai bathing boxes. Ia semestinya tempat wajib pergi jika anda menjejakkan kaki di Melbourne.

Menaiki Puffing Billy Steam Train yang ikonik pasti akan menyajikan anda dengan satu pengalaman yang menakjubkan! Tapi yang pasti, anda pasti tidak akan melepaskan peluang untuk menangkap gambar keretapi tersebut!

Pastinya anda rasa thrilled berada di Queen Victoria Market, kerana suasana pasar yang terasa ‘hidup’ dan kaya dengan warna, menjadikan ia spot yang terbaik untuk bergambar. Longgokan buah-buahan dan sayur sayuran yang berwarna warni pasti membuatkan gambar  anda lebih menyerlah!

Lukisan mural mempunyai nilai estetika bagi anda? Anda boleh menghayati seni jalanan atau Melbourne’s Street Art yang terdapat di kebanyakan kawasan pejalan kaki dan lorong-lorong seni, sesuai untuk jadual pelawat yang sangat ketat. Masa akan berlalu dengan sangat pantas dengan hanya menghayati budaya Melbourne yang terkenal ini.

#BisnesOnline #BusinessOnlinePowerCouple #agendiperlukan #agenshom  #networkmarketing #onlinemarketing #MasterYourNetwork #KelasIlmuJutawan #duitraya #naksihat #nakkurus #nakslim #duitextra
#AmazingMelbourne2019 #SHOMIncentiveTrip2019 #SHOMpreneur
#SHOMmelbourne2019 #SHOMnextdestination #SHOMtravelogue2019 #SeeAustralia

Wednesday, 27 February 2019

Akademi B32 ~ Free Coaching and Mentoring

Assalamualaikum & Morning.
Cerita kelas di Akademi B32 pada 23 Feb 2019.


Kena tepuk bahu lagi #bossku ? Memang tak senang hati nak lunch. ๐Ÿค”

Ahaa..tak boleh jadi ni. Kena buat sampai menjadi lepas ni. Aura positif, lepas kelas ilmu semalam masih hangat membara ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ. Masih terngiang-ngiang dalam fikiran apa yang diperkatakan oleh master sifu yang duduk sebelah saya ni. ๐Ÿ˜Š

"Tua punya Orang Muda","Muda punya Orang Tua". You all pilih yang mana? ๐Ÿ˜‰๐Ÿ™„ Nanti you all boleh terjemahkan ikut pandangan peribadi you all. Kata-kata yang penuh dengan maksud. Itu antara salah satu kenyataan dari mulut master sifu ni. ๐Ÿค—

Alhamdulillah, bersyukur sangat. Memang best,  bila dapat bersama-sama usahawan dari serata tempat yang nak meningkatkan ekonomi rumah tangga masing-masing. Bukan hanya ilmu jadi jutawan yang diperolehi. Termasuk juga ukhwah silaturrahim bersama-sama usahawan yang kami perolehi dari majlis ilmu sebegini. Antara pakej menarik dari #AkademikB32 ๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ‘๐Ÿป

Bermula dari tengahari sampai ke malam. Memang kami tak lepaskan peluang bila dapat jumpa master sifu. Ilmu untuk jadi jutawan dan semuanya percuma. Cuma nak parking kereta je kena bayar RM1.0 singgit. ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜

Alhamdulillah. Semangat dari kelas ilmu semalam masih hangat membara.๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

Macam-macam ilmu kami dapat, dari Akademi B32. Bermula dari tengahari sampai ke malam.
Rasa tak puas, duduk bersama-sama usahawan dari serata tempat. Sememangnya lagi ramai, confirm lah lagi meriah. Lagi ramai malaikat, akan bersama doakan kita dalam majlis ilmu macam ni.

Bertuah sungguh, kami dapat lihat kejayaan usahawan yang bergelar Diamond MYR 2.0Juta diraikan bersama-sama. Ni baru di Akademi B32, belum lagi syarikat #SHOM raikan. Bukan setakat potong kek je, malah dapat FREE #iPhone10 dan handbag #Bonia tau, hadiah dari sifooo kami, iaitu Pemilik B32 ni.

Dapat pulak tadah telinga, dengar sendiri perkongsian ilmu dari speaker hebat dan sharing real testimoni. Tambah lagi suasana ramainya orang yang ambil peluang untuk berjaya dalam bisnez ni. Ramai juga newbies 1st jejak kaki pun ada. Best kan. Memang shiok!! Mereka suka dengan ilmu pasti tak lepas peluang nak dapat ilmu nilai juta-juta ringgit macam ni, lagi-lagi dapat ilmu percuma je.

Paling best, slot akhir sekali dapat sentuhan kata-kata mutiara dari sifu. Bestttt sangat-sangat. Walaupun berlainan pegangan tetapi ukhwah sesama manusia di titikberatkan. Baru lah dapat capai impian dan matlamat bila kita sertakan komitment.

P/s: Sempat lah naik atas stokis punch #MinKaffe and #GaramBuluh.

Kredit kepada boss Halmie untuk short video ni. ๐Ÿ‘๐Ÿป

www.noharyani.com

Tuesday, 26 February 2019

Trip Bajet Krabi Day 3

#TripKrabi #3thDay



Island Hopping - 4 Island - Phra Nang Beach - Tup Island - Chicken Island - Poda Island

Aktiviti hari ketiga kami untuk edisi cuti-cuti Ao Nang Krabi kali ni. Kami join trip 4 island. Kami masih gunakan tour agent yang sama macam aktiviti hari kedua. Sebab kemudahan tour agent ni memang recommended.

Aktiviti 4 Island ni meliputi lawatan ke empat buat pulau. Iyelah, takkan 5 pulau. Dah nama pun tour 4 island. 4 pulau yang kami akan lawati adalah Tup Island, Mor Island (depan Tup Island), Chicken Island, Poda Island dan akhir sekali mandi pantai di Phra Nang Beach. Fees untuk kami berlima untuk tour kali ni, dalam 3500Bhat termasuk lunch, snorkeling, life jacket.

Aktiviti tour 4 island ni, kami naik speedboat jugak. Kalau ikutkan 4 island ni tak jauh dari AoNang Beach, boleh je nak naik longtail boat macam sebelum ni. Oleh kerana kami nak rasa selamat dan jimat masa, kami pilih speedboat.

Tempat permulaan kami untuk aktiviti kali ni, Phra Nang Beach. Kami mulakan dengan aktiviti mandi pantai. Memang ada sejarah tentang Phra Nang Beach ni, tempat ni dekat dengan Gua Phra Nang, nanti you all boleh google untuk tahu kisah Gua Phra Nang.

Lokasi seterusnya, kami ke Tup Island dan Mor Island. Dari Tup Island ke Mor Island ni boleh jalan kaki bila waktu air laut surut. Kebetulan waktu kami sampai, air laut tengah surut. Kalau cuti sebelum ni, air laut pasang. Nak ke seberang memang kena meredah ombak lautan baru boleh sampai. Memang feel dia best sangat dapat mandi antara dua pulau ni. Lama jugak kami dapat mandi kat sini.

Aktiviti seterusnya, kami dibawa ke tempat untuk snorkeling. Lebih kurang dekat dengan kawasan sekitar 4 Island ni. Kami snorkeling berlima. Hanis pun join mandi laut dalam dengan kami. Tak perlu risau, peralatan snorkeling memang diberikan oleh tour agent.

Selepas dah habis aktiviti snorkeling, destinasi seterusnya kami ke Poda Island. Sebelum sampai ke Poda Island, kami dibawa pusing ke Chicken Island. Chicken Island ni, just sightseeing. Sebab pulau setongkol saja, dan boleh nampak macam kepala ayam dekat pulau tu. Dah habis tengok pulau kepala ayam, kami ke Poda Island untuk lunch.

Poda Island adalah tempat terakhir untuk aktiviti 4 island tour. Lunch kat sini, tak sama macam kat phi phi island. Sebab kat pulau ni, takde penduduk. Kemudahan untuk lunch memang kurang. Yang ada hanya kemudahan asas je, macam toilet. Tak perasan pulak, cuti sebelum ni ada toilet. So, tour agent dah siapkan lunch untuk kami. Kami pun makan macam perkelahan di tepi pantai. Kami dah siap-siap bawa tikar.

Lepas lunch, kami sambung aktiviti. Buat photoshot dan mandi pantai yang jernih air lautnya dengan sepuas-puasnya. Bila dah sampai masa tour agent berikan pada kami, kami naik boat semula untuk pulang ke daratan tanah besar. Lepas dah sampai ke jeti tour agent, pengangkutan balik disediakan oleh tour agent sampai depan hotel. Sambung pulak mandi pool hotel.

Bila semua penat mandi, kami pun balik ke bilik, sambung rehat. Sambil tu fikir, apa aktiviti untuk malam or dinner. Anak² pun berehat lepas dah habis aktiviti air seharian.

Aktiviti malam kami just dinner bertiga, kami bawa Hanis je. Hakim dengan Hannah tak berapa sihat, kami tinggal mereka kat bilik hotel je. Kami just walking sekitar Ao Nang Beach untuk cari kedai makan yang halal. Memang banyak dan meriah. Macam-macam tourist kami jumpa dan sembang. Ada dari German, dan ada dari Amerika. Macan biasa, lauk tomyam kalau kat negara thailand, memang pedas menyengat. Lepas habis makan, singgah kedai tailor buat seluar. Dijamin esok sebelum balik ke Malaysia dah siap.

Once dah siap ukur dan buat tempahan, kami balik ke hotel untuk sambung tidur. Jumpa kami, untuk aktiviti hari ke 4.

Monday, 25 February 2019

Trip Bajet Krabi Day 2

#TripKrabi #2ndDay



Bamboo Island - Phi Phi Island - Ao Nang Mosque

Aktiviti hari kedua kami di Ao Nang Krabi, akan dimulakan dengan aktiviti Island Hoping di Phi Phi Island. Kami dah siap² beli tiket Island Hoping ke Phi Phi Island by speed boat. Harga yang kami dapat, 4000 bhat. Jenuh duk round² area hotel untuk dapatkan harga island tour yang berpatutan. At last dapat cari tour agent depan hotel kami je.

Untuk Island Tour Phi Phi Island by speedboat ni dah complete dengan snorkeling, life jacket, insurance, lunch and dessert. Tour agent akan bawa kami ke berkumpul ke jeti dari depan hotel untuk pergi dan balik. Just bawak baju mandi je. Tempoh masa Island Tour, dari pukul 9.30 pagi hingga 4.00 petang. Hehehe.

Kami dibawa berkumpul di jeti. Macam best jeti untuk tour agent kali ni, memang recommended. Tak perlu jejak pasir pantai, rendam selipar bagai untuk naik speed boat. Dari jeti terua naik speedboat.

Tempat yang pertama kami singgah adalah Bamboo Island. Pasir pantai memang A, air laut memang A+. Kami memang menikmati dan mandi sepuasnya dekat pulau ni.

Tempat yang kedua, kami menuju ke Pulau Phi Phi Island Kecil, kami mandi laut di beberapa hotspot kat pulau ni. Kali ni, Maya Bay ditutup sebab tempat tu tengah repair kawasan terumbu batu karang yang dah banyak rosak. (boleh tengok video kami, memang syok tau).

Lepas dah puas dan keletihan mandi, kami singgah di Pulau Phi Phi Island Besar untuk lunch. Lunch disediakan di dewan makan. Kami makan sepuasnya. Lepas makan, kami saja round² dalam pulau tu. Memang meriah dengan umat manusia. Macam² bangsa yang ada, termasuk penduduk pulau tu.

Lepas lunch, kami dibawa pula ke tempat snorkeling. Kami snorkeling berlima. Cuti sebelum ni, Hanis tak dapat nak join masuk air laut sebab tak sediakan life jacket. Tapi kali ni, kami semua mandi kat laut. Hahaha. Try tengok video, syok Hanis dapat mandi kat laut dalam.

Lepas aktiviti snorkeling, aktiviti untuk Island Hoping pun dah habis. So, waktu pulang ke daratan tanah besar. Masa dalam speedboat, kami diberikan buah²an untuk dessert sementara sampai ke daratan. Memang layan masa ni, sampai tertidur dibuai kelajuan speedboat.

Apabila dah sampai ke jeti, kami dibawa pulang oleh tour agent ke hotel dengan tuk tuk. Takde nak salin² baju, semua pun dah basah sebab mandi air laut. Sampai kat hotel, sempat masuk pool hotel sebelum mandi kat tub bilik.

Itulah anak² kami, selagi dapat main air selagi tu lah tak siap. Bila rasa lapar, semua pun stop mandi. Kami siap² nak cari makan malam. Kali ni, cari makan kat area masjid Ao Nang. Alhamdulillah ada kedai makanan yang diyakini kehalalannya. Memang puas kami makan kat situ. Sampai waktu Isyak kami lepak kat area masjid Ao Nang.

Ok, setakat tu je aktiviti untuk hari kedua. Jumpa lagi, untuk aktiviti hari ketiga kami di Ao Nang Krabi. ✌๐Ÿผ๐Ÿ˜˜๐Ÿ‘๐Ÿผ

Sunday, 24 February 2019

Trip Krabi 1st Day

#TripKrabi


Alhamdulillah, baru sempat siapkan video untuk first day cuti di Krabi kali ni. Baru siap itinerary first day. Dari video ni dah boleh tahu aktiviti kami di krabi dan aonang. next, nak siapkan video untuk hari yang seterusnya.

Bukan senang nak bawa 3 anak kecil pi melancong ni. Macam - macam persediaan kena buat. Ini trip kali kedua kami ke Krabi Aonang bersama - sama. Yeahh..memang senang bila dah kenal spot² yang menarik kat Ao Nang. Ao Nang Krabi, Here we come. 11 Nov 2018 sehingga 14 Nov 2018.

Bermula dengan perjalanan dari Ipoh ke KLIA2 seawal 7pagi. Kami kerahkan Hakim, Hannah dan Hanis untuk bangun awal hari hujung minggu. Alhamdulillah, perjalanan ikut lebuhraya memang lancar. Kami parking kereta kat KLIA2 untuk 3 malam je. Alhamdulillah, mujur dapat parking yang senang akses dengan KLIA2 getaway.

Bila dah masuk KLIA2. Kami sempat sarapan dulu, sebelum check in luggage. Check in body dah buat sehari awal, buat kat rumah. First time buat bag tagging, sebelum check in luggage. Alhamdulillah, semua ok. Once dah check in luggage. Kami ready untuk ke departure hall. Kami pun terus ke departure gate. Seperti biasa, 2 kali proses imigresen. Happy² je anak² masa ni. Lepas proses imigresen dan passport, terus ke departure gate. Memang peak hour masa ni. Mujur gate tak jauh. Akhirnya sampai juga flight kitorang.

Penerbangan ke Krabi tak lah lama mana. Setakat 1 jam 20 minit je. Jauh lagi, kalau ke Kuching atau ke Kota Kinabalu atau ke Ho Chi Minh mahupun ke Bandung. So, anak² tak rasa boring sangat. Asyik duk menyembang je dalam flight. Dalam flight, kami dah siap² book meal thru online. So, masa touch down nanti. Anak² tak terasa kelaparan.

Alhamdulillah, akhirnya selamat mendarat di Krabi International Airport. Awal 15 minit dari ETA (Estimation Time Arrival). Bila dah lepas semua proses kat airport. Tempat yang pertama, kami singgah cari data plan Internet. Ternampak kedai telco AIS. So, kami beli data plan yang berharga 299 bhat. Boleh cover internet sepanjang percutian kami. Line pun laju jugak. Then, kami cari van untuk ke hotel. Alhamdulillah, dapat cari Van yang boleh muat 10 penumpang dari Airport ke Aonang Beach dengan harga 600bhat. Van memang selesa.

Bila dah sampai ke Hotel, kami pun terus check in. Dah kali kedua kami book hotel ni. Antara sebab kami pilih hotel ni sebab berdepan dengan pantai Ao Nang. Senang anak² nak mandi laut. Kira mudah jugak nak cari tempat makan kat sini.

Lepas dah segarkan badan kat tilam hotel, aktiviti kami seterusnya cari tempat makan kat area ni sebab ada yang dah tak sabar nak rasa makanan thailand. Kami on saja. Oh, waktu kat Krabi, lambat sejam dari waktu Malaysia. So, waktu solat akan jadi awal.

Aktiviti lepas maghrib, kami ke Krabi Night Market. Jalan-jalan cari makanan lagi. Cuaca masa ni, tak sejuk dan tak berapa panas. Boleh la. Kami naik tuk tuk ke Krabi Night Market dengan harga, alamak dah lupa pulak. Kami book tuk tuk tu pergi dan balik sekali tapi memang berpatutan sebab ambil dan hantar depan pintu hotel. Sampai kat Krabi Night Market, kami pun pusing-pusing cari jajan untuk anak² sampai penat. Lepas semua dah penat berjalan kami pun pulang ke hotel.

Kami saja tinggalkan Hakim, Hannah dan Hanis kat bilik hotel sebab nak pi massage. Trip sebelum ni, tak dapat nak merasa massage kat Krabi. Perghhhh..merasa jugak massage kat AoNang ni. Memang superb, harga berpatutan. Kami pi berpasangan ye. Kalau pi sorang² memang tak dapat lah.

Oklah setakat tu je aktiviti untuk hari pertama kat AoNang. Tunggu update untuk hari kedua untuk video yang seterusnya. ✌๐Ÿผ๐Ÿ˜๐Ÿ˜†๐Ÿ‘๐Ÿผ

www.noharyani.com

Saturday, 12 January 2019

Garam Buluh _ Premium Beautiful Expert Noharyani

Kisah Benar.

Semalam hakak giler makan.
Makan mee goreng mamak, makan Maggie goreng. Fuhhh rempahnya cukup power bagaikan tumpah berkilo dalam remuan. Pedas tu jangan cakap lah. Tapi hakak gagahkan diri habiskan.

Malam pula kekonon berdiet tapi bantai pulak burger ayam cheese.

Sebelum tidur, hakak minum #GaramBuluh ni, menaruh harapan apa yang hakak melahap siang tu di buang habis. Risau kang jadi toksin dan akhirnya melekat di dinding perut, jadi lah perut buncit dan paling gerun graf berat naik mendadak.

Kira jam pukul 12 malam ready masuk tidur, tetapi perut hakak dah mula bergelora tak tentu pasal. Akhirnya habis jua Garam Buluh Flush Semua bahan yang tak diperlukan badan. Lega yaaamattt, tidur pulak berlapik Selimut Ajaib tu makin nyaman lah tidur.

Bangun pagi terus happy je. Perut tetap Kempis. Kualiti tidur terjamin, yelah setiap masa badan ada dalam radiasi kan. Telefon duk di tangan je seawal bangun kan. Jadi memang baik kita lindungi sel badan dengan Garam Buluh dan BVSM ni.



www.noharyani.com

#AgentWanted #GaramBuluh #AtasiSembelit

Monday, 3 December 2018

SHAKE ME COCOA HAI O~ AIR KURUS KENYANG, MURAH, SELAMAT ~ Premium Beautiful Expert

Assalamualaikum dan selamat bersiaran di kedai online Yanie. Kali ni Yanie nak share berkaitan dengan NEW PRODUK dari Sahajidah Hai O Marketing iaitu SHAKE ME Hai O.













Shake Me Hai O dulunya perisa Soya kini Sudah ada Perisa coklat, nama sedapnya sesedap rasa SHAKE ME COCOA Hai O. Sebelum itu Yanie cerita dulu Kenapa Pentingnya SHAKE ME Hai O, YOUR EVERYDAY PROTEIN. 


PROTEIN. 
Tahukah anda bahawa protein dalam Shake Me Hai O adalah sebatian kedua terbanyak di dalam badan selepas air? Protein dalam Shake Me Hai O adalah  Komponen Utama Dalam Benda Hidup. Ia membentuk struktur asas dalam setiap sel hidup termasuklah hormone, enzim dan antibody selain terlibat dalam kebanyakan interaksi metabolism. 

Protein dalam shake me hai o penting untuk tumbesaran dan pemulihan serta pemeliharaan otot-otot, tisu, rambut, kuku dan banyak lagi. Selain itu, protein adalah sumber tenaga iaitu setiap gram protein dalam shake me hai o membekalkan 4 kilo kalori. Secara ringkasnya, protein dalam shake me hai o amat diperlukan untuk fungsi badan, kecergasan dan kesejahteraan kesihatan. Oleh itu, adalah penting untuk kita memilih sumber protein yang baik.  

Produk baharu SHAKE ME COCOA Hai O adalah minuman berprotein yang sihat, lengkap dan lazat dalam satu peket mudah. Shake ME Cocoa Hai O dirumus istimewa daripada protein berkualiti tinggi yang ditambah dengan garam buluh asli dari Korea, serat makanan, ekstrak garcinia cambogia asli, multivitamin dan mineral. Kebaikan dan khasiat bahan-bahan ini dalam shake me cocoa Hai O di adun sempurna dengan koko mewah bertarap premium yang emberikan anda sensasi rasa coklat yang lazat. 

Shake ME Cocoa Hai O ada 3M concept (PEMELIHARAAN, METABOLISME, MINERAL).

PEMELIHARAAN 

Protein Pekat Berkualiti Tinggi. 


๐ŸŒนKaya Protein yang membekalkan 11g protein dalam setiap hidangan. 
๐ŸŒนUS FDA mencadangkan pengambilan 25g protein soya sehari untuk membantu menurunkan kolestrol darah. 
๐ŸŒนProtein dalam Shake Me Cocoa Hai O  lengkap dan berkhasiat yang dibekalkan oleh protein soya, protein whey dan protein soya terasing
๐ŸŒนKhasiat yang lengkap dalam Shake Me Cocoa Hai O - mengandungi 9 asid amino penting yang tidak boleh sisintesiskan oleh badan tetapi  mesti diambil daripada makanan. 
๐ŸŒนShake Me Cocoa Hai o membina dan memulihkan sel termasuklah otot, tisu, rambut kulit, kuku dan lain-lain. Membentuk antibodi, enzim dan hormone yang penting untuk tindakbalas metabolism dalam badan. 
๐ŸŒน Shake Me Cocoa Hai o Menganduing BCAA (Branced-chain animo acid), sekumpulan asid nimo penting iaitu leucine, isoleucine dan valine. BCAA memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga semasa bersenam, pembentukan otot, pengurangan otot letih dan pengekalan jisim otot. 
๐ŸŒนBCAA dalam Shake Me Cocoa Hai O penting untuk pengurusan berat badan yang sihat kerana ia menghalang kehilangan otot terutamanya ketika penurunan berat badan yang intensif. Jisim otot yang kurang lemak membantu meningkatkan kadar metabolism dan membakar lemak dengan lebih cepat! 

METABOLISME 

Garcinia Cambogia Asli Membantu Menyekat Lemak Sepanjang Hari 


๐ŸŒนGracinia Cambogia, mengandungi bahan aktif Asid Hidroxicitrik (HCA) dalam Shake Me Cocoa Hai O sangat dikenali kerana khasiat mujarabnya dalam menurunkan berat badan dan meningkatkan metabolism. 
๐ŸŒนHCA dalam Shake Me Hai O bertindak sebagai Penyekat Lemak yang berkesan. Ia  menghalang kalori daripada disimpan sebagai lemak badan. HCA membantu menukarkan kalori kepada glikogen iaitu bahan yang penting untuk pembentukan otot. 
๐ŸŒนGracinia cambogia membantu meningkatkan metabolisme, menggalakkkan penghasilan tenaga yang berkesan untuk kecergasan sepanjang hari. 
๐ŸŒนHCA dalam Shake Me Hai O mengurangkan selera makan untuk mengelakkan berlakunya kejadian makan berlebihn dan membolehkan anda mengawal pengambilan kalori dengan lebih berkesan semasa proses penurunan berat badan.  Terbaiklah Shake Me Cocoa ni!

Kaya Serat Makanan 


๐ŸŒนShake ME Cocoa Hai O mengandungi inulin iaitu sejenis serat yang boleh larut tetapi tidak boleh dihadamkan. 
๐ŸŒนShake ME Cocoa Hai O kaya serat yang membuatkan anda berasa Kenyang Lebih Lama
๐ŸŒนInulin dalam Shake ME Cocoa Hai O menggalakkan penuruan berat badan secara sihat kerana inulin dalam shake me cocoa mengurangkan 'hormone lapar' dan membuatkan perut berasa kenyang. 
๐ŸŒน Oleh sebab inulin tidak boleh dihadamkan oleh perut ataupun susu kecil, ia beredar turun ke usus bawah dan bertindak sebagai prebiotik ataupun sumber makanan kepada bakteria baik di dalam usus. 
๐ŸŒนInulin dalam shake me cocoa Hai o membantu meningkatkan penghadaman, merangsang pembiakan bakteria baik dalam usus, menggalakkan pelawasan dan melegakan sembelit.  

Manfaat Lain Serbuk Koko Premium 


๐ŸŒนCoklat dalam shake me hai o adalah kaya dengan asid stearik dan antioksidan flavonoids. 
๐ŸŒนKajian menunjukkan bahawa asid stearik dan flavonoids membantu menggalakkan kesihatan jantung dan mengurangkan lemak visceral, iaitu lemak badan yang disimoan dalam kaviti abdomen yang dikaitkan dengan peningkatan risiko kesihatan. 

MINERAL 

100% Garam Buluh Asli dari KOREA 


๐ŸŒนShake ME Cocoa Hai O diperkaya dengan 100% garam buluh asli dari Korea yang mengandungi banyak mineral dan mikroelemen termasuk kalsium, magnesium dan potasium. 

Diperkuat Dengan Campuran Vitamin dan Mineral dari Amerika Syarikat. 

๐ŸŒนShake ME Cocoa Hai O diperkaya dengan pelbagai vitamin, mineral dan elemen surih.
๐ŸŒนVitamin-vitamin B termasuklah Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7 dan B12 yang membantu meningkatkan metabolism dan memberikan kecergasan sepanjang hari.
๐ŸŒนDiperkaya dengan Vitamin A,C, D, E, K , Kalisum, Magnesium, Zat Besi, Fosforus, Kromium, Tembaga, Selenium, Mangan, Iodin, Molybdenum yang membekalkan vitamin-vitamin penting, mineral dan elemen surih yang menigkatkan lagi kadar metabolism dan pengekalan kesihatan  yang baik. 

Khasiat Secara Ringkas


๐Ÿ’ฅHanya 97 kilo kalori dalam setiap hidangan  ๐Ÿ’ฅKaya protein 
๐Ÿ’ฅkaya serat makanan
๐Ÿ’ฅ kaya magnesium 
๐Ÿ’ฅsumber kalsium
๐Ÿ’ฅ kaya Vitamin B12 
๐Ÿ’ฅKaya Vitamin C 
๐Ÿ’ฅTiada Gula Tambahan 
๐Ÿ’ฅTiada Kolestrol 
๐Ÿ’ฅTiada Lemak Trans 
๐Ÿ’ฅTiada Bahan Pengawet
๐Ÿ’ฅ Tiada Pewarna Tiruan 
๐Ÿ’ฅTanpa Fruktor - mesra diabetic. 


SHAKE ME COCOA 
Minuman berprotein berkualiti tinggi dan lengkap, sangat sesuai untuk:- 
๐Ÿ’จ Golongan Dewasa Yang Bekerja. 
๐Ÿ’จKanak-kanak Yang Sedang Membesar dan Remaja. 
๐Ÿ’จ Warga Emas. 
๐Ÿ’จMereka Yang Sedang Menurunkan Berat Badan.  
๐Ÿ’จVegetarian.                  

                 
                                                                                                                         
  

TESTIMONI 10 KILO TURUN BERAT DALAM MASA SEBULAN
 CDM KAK Ana Turun Hampir 50 KG Dalam Setahun.
 AISYAH TURUN 10KG DALAM SEBULAN



Promosi Slim Tahun Baru! 

Jom Kurus Cara Sihat dengan Grab PRomo Shake Me Cocoa Hai O dengan beli Kotak Ke-4 dengan Hanya RM50 SAHAJA.

 HARGA JUALAN RM118 SEKOTAK bagi Semenanjung dan RM123 SEKOTAK BAGI SABAH SARAWAK. 

OFFER MENARIK bagi yang nak GRAB PROMO. Daftar Yuran Keahlian RM 47 SAHAJA setahun, RENEW RM35(Dapat evoucher) 

Harga MEMBER RM98 untuk Semenanjung/ RM103 untuk Sabah Sarawak. 

Jika Grab PRomo Harga 1 SET(3 KOTAK) RM294 + Kotak Ke-4 RM50 + RM47 Keahlian  = TOTAL RM391. 

COPPPP!!! 
Bukan itu sahaja anda bakal dapat: 
1) PERCUMA UBAT GIGI MArine Essence Garam Buluh 2 kotak bernialai RM42.20
 2) BONUS keata belian anda tadi
 3) Keuntungan RUNCIT 10-20% jika anda jual dengan harga jualan. Dapat terus CASH.
 4) Berpeluang Trip 2X setahun
 5) Bayaran BONUS sehingga 67%
 6) Tabung Kereta 
7) Bonus Kenaikan Pangkat
 8) Mampu Milik Set up Terus KEdai Online
 9) Group Support 24hrs  
10)Paling Penting Ada PAYSLIP Laku keras Buat Loan Kereta, Rumah atau Hartanah 


BOleh Terus
 Wasap.my/60132293422/ShakeMe
Wasap.my/60132293422/ShakeMe
Wasap.my/60132293422/ShakeMe

 atau 

boleh terus Follow and Add Friend 
FB Noharyani Mat Sidik atau 
IG @Noharyanimatsidik, 

atau 
Page FB Mini Stokis Ipoh, Yanie's Favourite Products (Ig@Yanisfavouriteproducts)

atau 
Cari PRemium Beautiful? 

Boleh Like and Follow FB Page Premium Beautiful EXpert Malaysia. IG@Premium_Beautiful_Original