Saturday, 5 October 2019

360 TheraPants ~ Legging PremiumBeautiful

Produk Baru Kegilaan Wanita!!

Cari Korset Cover Punggung, Peha, Betis, Kaki? Confirm Slim and Tinggi uolss lepas ni😍😍😍

360 THERA PANTS !!










Bila dah suka tu mesti selalu nak gosip kan.
Gosip berilmiah dengan produk #PB360TheraPants untuk kebaikan dan keselamatan diri tak pe kan. Nak-nak pulak tu sambil sharing kebaikan, sambil tu dapat bina income sampingan. Seronok kan.

Keyy, kat sini Yanie share info bacis lah untuk uolss selidik apa lah yang besttt dan teruja sangat sampaikan jadi gosip terhangat lah geng kami ni. Pagi-pagi dah sok sek sok sek kat group sebelah ni tau. 

Teknologi 360 Thera 
# Fabrik Pengunci Lemak (360)
# Fabrik Penyejuk Ultra Fiber
# Tenunan Dan Jahitan Honeycomb
# Teknologi Infra Merah Jarak Jauh (FIR) nano Dot dari Korea
# Kristal Magnetik

Antara Kelebihan 360 TheraPants pula;

1. Melancarkan Peredaran Darah
Peredaran darah yang baik dah tentu membantu;
• Pengaliran Darah
• Pengangkutan Nutrien
• Penyingkiran Toksin

Dan seterusnya membantu;
• Mengurangkan Selulit
• Mengurangkan Kesakitan Kaki
• Mengurangkan Urat Labah-Labah
• Meningkatkan Metabolisme

2. Kontur Dan Bentuk
• P - Menolak (PUSH)
• L - Menganjak (LIFT)
• L - Mengunci (LOCK)
• S - Menyokong (SUPPORT)

Dan seterusnya pasti membantu;
• Mengempiskan Perut Dengan Segera
• Menganjak Punggung Yang Kendur
• Membentuk Kaki Yang Memberi Kontur Yang Menawan

3. Dingin Pada Kulit. 
Lapisan dalam fabrik Penyejuk Ultra Fiber di lapisan dalam 360 TheraPants memberikan kesan sejuk kepada kulit. Sekarang takde lagi masalah untuk pakai sepanjang hari.

4. Lebih Fleksibel , Lebih Elastik, Lebih Tahan Lama. 
Bila pakai je akan memberikan si pemakai terus merasa selesa dan pergerakan lebih Fleksibel. 360 TheraPants ni memang sangat selesa dan ketahanan dari segi geseran, basuh ulang kali, pemakaian yang lebih lama dan memberi pergerakan Fleksibel. Nak g zumba tu sarung je Legging Terapi ni.

5. Lembut Dan Serap Peluh
Hasil Dari Fabrik Yang Istimewa dengan 74% Nylon Dan 26% Lcyra.
• 6 Kali Lebih Serap Peluh
• 3 Kali Lebih Lembut Dari Fabrik Pelangsingan Biasa Yang Lain

Dah kenal tu, mesti jatuh cinta kan.
Jom tunggu apa lagi tu. 
Masuk merisik, meminang terus nikah tau.
Si hitam manis tunggu ni.

www.noharyani.com

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#Weapon35
#360TheraPants
#LeggingPremiumBeautiful






Premium Beautiful dah ada kembar nama nya
360 Thera Pants ( Terapi Pants) sama jenis kulit dengan Premium Beautiful Classic cumanya Thera Pants ni lebih perihatin sampai ke kaki protect body uolss.

Teknologi From Korea, US & Japan

Push, Lift, Lock, Support.
Part yang paling sawan jadinya bila PLLS ni bergabung tenaga men "transform" body uolss jadi puteri idaman suami uolss sendiri.




Fat Locking Fabric.
Wahhh syok lah uolss yang sekarang body saiz triple xl, siap ada pants yang boleh lock siap-siap lemakss supaya lari setempat je. Lama-lama tak mampu lagi nak lari, terus lenyap lemakss dari body uolss.


 ~ 5 micron (15x thinner than human hair 70 micron).
Fuhhh, saintifik betul ni. Nak bayangkan tak tahu lah tahap nipis but quality nya Thera Pants sehingga 15x lebih nipis dari rambut manusia.




Nano dot ( fir+ nano) dlm jaringan kain.
Uolss sendiri pun tahu kan kembar sebelum ni Premium Beautiful sememangnya di tenun FIR dalam kain nya. Sama juga dengan Thera Pants tetapi ni tahap nano dah Teknologi dia ni. Kira makin canggih lah dan di jamin selamat bila berdamping dengan kulit manusia setiap masa.


Ada 13 crystal magnet (acuPoints) di acupunture points - bantu aktifkan sel2~ increases circulatiom, more O2 dll13
Uolss pernah buat acupuncture ke? Yanie tak pernah buat sebab tak berani tengok jarum dia tu. But this product Thera Pants serius selesaikan masalah Yanie yang takut jarum. Siap ada 13 Crystal magnet point pada Thera Pants. Jadi sesuai untuk atasi masalah selulit di peha betis tu. Lepas ni makin panjang lahhhh  langkah kaki tu tanpa had.





Ultra -Fiber Cooling
Rupanya bila tengok pun dah sejuk hati. Ni kan pulak bersentuhan dengan body uolss confirm feel bak ais beku di musim winter.







Postage ke customer di serian Dan bintulu Sarawak






Jaga-jaga, si suami kena control isteri dengan beli Boxer radiation protection pula. Baru lah berkepit je power couple setiap masa.
πŸ€— Tengok gambar Thera Pants yang model pegang tu.

======================================
Fat Locking Fabric.

Tu antara keunikan utama 360 Thera kami.

Selalu kita kunci rumah, kunci kerete, kunci peti besi aje kan. Tapi boleh bayangkan tak, macam mana sekarang ni ada teknologi kunci lemak πŸ€”

Special kan 360 Thera ni sebab ada fat locking. Dia sangat membantu lock lemak bahagian pinggang, bahagian perut, bahagian pinggul dan bahagian peha.
Contoh bahagian bawah punggung kita. Part tu antara port lemak suka stay. Kalau kita perasan, area bawah punggung dan tepi punggung tu akan buatkan kita selalu ada masalah nak pilih seluar. Sebab lemak suka menggelebeh kat bawah punggung dan tepi punggung. Kan. Tu kenyataan yang tak boleh dielakkan πŸ˜–

Jadi, dengan function lock lemak yang  ada pada fabric 360 Thera ni, punggung kita akan di push up serta merta. Tak ada lagi dah risau tentang punggung jatuh.

=====================================
Nak book 360° Thera Pants tapi tak tahu saiz ukuran?

Jom Yanie share sini cara nya.

1. Guna tali tape dan ukur 2 bahagian je
    a. Puncak Punggung ukuran CM
    b. Pinggang ukuran CM

2. Tolak beza ke dua-dua ukuran.
    Punggung - Pinggang : ? CM

3. Jika bezanya kurang dari 20 CM, ambil saiz ikut ukuran pinggang.

4. Jika bezanya lebih dari 20 CM, pilih saiz yang besar dari saiz ukuran pinggang tadi.

Contoh ukuran:
Punggung : 97CM
Pinggang : 70CM
     
      97 CM
    - 70 CM
-----------------
      27 CM
-----------------
Ikutkan pinggang 70CM, berada range 67-73 (waist),  87-97(hip). Maknanya saiz 360° Thera Pants adalah 70.
Tetapi ingat tadi kan lebihan beza 27 CM, jadi kena ambik saiz besar sikit iaitu 76. Jadi saiz sebenar 360° Thera Pants adalah 76.

Belajar sesuatu?
Jom sama-sama ukur saiz, lepas ni terus inform Yanie saiz uolss ye. Yanie book saiz uolss cepat-cepat. Dapat lah pakai cepat kan. Cepat lah slim Punggung sampai kaki tu.πŸ’ƒ

Still kurang jelas?
Boleh je terus piyem Yanie. Nak bagi ukuran untuk Yani kirakan pun boleh. Takde masalah.

JOM ORDER SEKARANG.
HARGA MULA RM699 MINGGU NI

NAK JANA INCOME 1000-5000 SEBULAN?
YANIE GUIDE AND BANTU SHARING ILMU




WASAP.MY/60132293422
WASAP.MY/60132293422

www.noharyani.com

#PB360Therapants
#PremiumBeautiful
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#Weapon35

Tuesday, 20 August 2019

BB Glo Collagen Sihat Selamat 2019

BB Glo Pencerah BerCollagen Yang Sihat




92% pengguna BB+ Glo telah mengalami kesan positif kulit yang lebih anjal, cerah dan lembap dalam masa 7 hari sahaja dengan menyahut cabaran BB+Glo!

Bagaimana untuk mulakan cabaran ini? Hanya ambil satu sachet pada waktu pagi sebelum sarapan dan satu sachet pada waktu malam sebelum tidur.

Hanya 2 sachet sehari untuk mendapatkan kulit licin dan halus mulus idaman anda.

Mulakan sachet pertama anda hari ini dan saksikan kulit anda  berubah 360 darjah!

P/S: Mungkinkah anda salah seorang pengguna kami itu? Kongsikan testimoni BB+ Glo anda bersama kami.

#TransformFromWithin


Ada apa dengan BB+ Glo ini?

Tak kenal maka tak cinta. Klik untuk tahu gabungan resipi istimewa yang menjadikan BB+ Glo ini menjadi minuman kolagen BFF pilihan ramai.




A. Collagen
Bila bercerita tentang kolagen, semestinya kita memilih kolagen paling berkualiti dan bertaraf premium. Setiap sachet BB+ Glo mengandungi 5 gram peptida kolagen marin Peptan dari Perancis yang merupakan pengeluar peptida kolagen terbesar No. 1 di dunia! Peptida kolagen ini adalah molekul bersaiz 2000 Dalton untuk membolehkan penyerapan pantas dan maksima  sehingga 90% selepas 1-2 jam pengambilan sahaja!




B. BerryShield
Lebih menarik lagi, BB+ Glo mengandungi agen bioaktif dari serbuk Blackcurrant Berryshield dari Denmark untuk meningkatkan keberkesanan. Teknologi berpaten ini melindungi setiap khasiat buah beri seperti buah beri segar untuk memberikan anda manfaat antioksidan, anti penuaan, anti keradangan dan pencerahan dari polifenol, bioflavonoid & Vitamin C. Wah, banyaknya manfaat dalam satu sachet!



C. Grap’sud
BB+ Glo menggunakan ekstrak anggur merah Total Grape yang dituai eksklusif dari Grap'sud, Perancis. Tahukah anda?Perancis sememangnya sangat terkenal dengan buah anggur yang segar dan berkualiti. Kandungan polifenol, anthocyanin, oligomeric procyanidin (OPC) dan trans-resveratrol merupakan sumber antioksidan yang hebat dalam melawan radikal bebas dan memperbaiki jaringan kolagen sekaligus melambatkan proses penuaan. Memang awet muda saja bila minum BB+ Glo ni. Best kan!


D. L-cysteine
Formula diperbaharui BB+ Glo ini turut mengandungi L-cysteine dari proses penapaian sayur-sayuran untuk memberi kesan pencerahan berganda! Ia efektif menghalang penghasilan melanin, melawan radikal bebas dan mudah dimetabolisme oleh tubuh. Jom cuba hari ini!

#TransformFromWithin #BB+Glo #7DaysChallenge

Jom Hubungi Yanie terus untuk join glowing Cara sihat sama-sama

013-2293422

Fb : Noharyani Mat Sidik

Wednesday, 17 April 2019

Buat Apa Nak Takut Gemuk, Kalau Boleh Makan Banyak Kali

Alhamdulillah, masa masuk kelas tempohari. Makcik dengan pakcik kat kantin sekolah tu, memang banyak sediakan makanan sedap-sedap yang diorang masak. Macam-macam rupa dan macam-macam gaya. Tengok yang dalam gambar ni, antara masakan mereka. Merecik hawau you all. Hahaha. 🀣


Makan dan minum yang pakcik dengan makcik sediakan boleh dikatakan sepanjang waktu. Waktu breakfast, waktu rehat pagi, waktu lunch, tea break. Asal rehat je, makan. Asal makan je, kena rehat. Hahaha. 🀣

Buat apa nak takut naik berat badan, kalau boleh makan banyak kali. Hahaha. Tapi ingat, lepas makan semua ni, memang kena detox balik. Bolehlah kita telan celgynic ke, garam buluh ke, garlic ke, shake me cocoa ke. Inshaa Allah boleh detox segala toxin dalam body. 😎

Masa dalam kelas, wife saya suruh pakai bengkung Premium Beautiful. Katanya, boleh jaga tulang belakang kita yang selalu jauh travel outstation. Dalam masa yang sama, boleh control makan. Supaya masa makan ingat kat Mrs Wifey disinun. Hahaha. πŸ˜‚πŸ˜˜

www.noharyani.com

Wednesday, 3 April 2019

Peristiwa Israk Mikraj

(Allahumma baariklana fii rajabin wa sya’baana wa ballighnaa ramadhaan) Maksudnya: “Ya Allah ya Tuhanku, berkatilah kami pada bulan Rejab dan Sya’aban dan sampaikan (Hidupkan) kami ke bulan (sehingga) Ramadhan”.

Alhamdulillah, kita dah pun dekat dengan bulan Sya’aban dan Ramadhan. Sepanjang bulan ni, memang kita selalu baca dan aaminn kan doa dekat atas ni.  Tapi dipenghujung bulan Rejab satu peristiwa yang besar dan bermakna buat seluruh umat islam iaitu israk mikraj telah berlaku.





Israk mikraj ialah perjalanan dan mukjizat agung yang dikurniakan oleh Allah kepada Rasulullah SA. Dalam perjalanan tersebut diperlihatkan kepada Baginda SAW pelbagai gambaran dan pemandangan dari alam penuh rahsia yang kesemuanya itu mengandungi pelbagai hikmah dan hakikat yang akhirnya bersangkut paut dengan apa yang berlaku di alam zahir ini dari urusan dan kehidupan para hamba.
Kenapa peristiwa ini sering diperingati pada setiap tahun, walaupun ramai yang dah tahu tentang kisah Israk Mikraj? Tujuannya  untuk memberikan peringatan kepada kita semua sebab dah menjadi tabi’ manusia sering kali lupa atau lalai dengan duniawi dan lupa tentang kekuasaan dan kebesaran Allah. Namun apakah hikmah yang ingin ditunjukkan oleh Allah kepada hamba-hamba-Nya melalui peristiwa ‘special’ ini?

1 – Israk Mikraj Adalah Perjalanan Yang Nyata
Peristiwa Israk Mikraj ini merupakan perjalanan dan pengalaman Rasulullah s.a.w yang benar-benar terjadi dan, bukan hanya perjalanan rohani atau mimpi Baginda semata-mata. Dalam peristiwa ini, Rasulullah s.a.w mendapatkan perintah secara langsung tanpa perantara dalam suruhan mengerjakan solat lima waktu. Ini adalah bukti bahawa Israk Mikraj berbeza dengan penurunan wahyu-wahyu Allah yang lainnya.
Rasulullah juga mengalami perjalanan itu dalam keadaan sedar dan dengan sepenuh hati Baginda. Selepas peristiwa itu, Baginda segera menceritakan kepada para sahabat dan pengikut Baginda dengan ingatan yang sangat jelas.

2 – Tanda Kekuasaan Allah S.W.T
Peristiwa Israk Mikraj merupakan salah satu bukti dan tanda kekuasaan Allah s.w.t. Allah juga ingin menunjukkan betapa besarnya kekuasaan-Nya dengan menjadikan sebuah peristiwa yang boleh dianggap ganjil bahkan hal yang lebih hebat daripada itu.
Dengan kehendak Allah, boleh dilakukan apa-apa saja mengikut kehendak-Nya. Allah s.w.t dengan jelas telah menyatakan bahawa Israk Mikraj adalah bertujuan untuk memperlihatkan kekuasaan-Nya.
Firman Allah s..w.t;
“Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hambaNya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.”Surah al Israq:1

3 – Bentuk Kemuliaan Allah S.W.T Kepada Rasulullah S.A.W
Sebelum terjadinya peristiwa Israk Mikraj, Rasulullah s.a.w menghadapi banyak ujian yang sangat berat, terutamanya tentangan hebat dalam usaha dakwah Baginda. Antaranya Baginda diusir dan ditolak oleh penduduk di kota Thaif.
Rasulullah s.a.w juga kehilangan dua orang yang penting, iaitu isteri kesayangan Baginda, Siti Khadijah dan bapa saudara yang banyak membantu iaitu Abu Thalib.
Oleh itu, Israk Mikraj merupakan hadiah dan sebuah pengganti dari apa yang telah Rasulullah s.a.w hadapi terutamanya pada tahun yang sama.

4 – Bukti Kerasulan Nabi Muhammad S.A.W
Israk Mikraj juga memperlihatkan sebahagian bukti akan kebesaran Allah selain bertujuan memantapkan dan mengukuhkan kerasulan Rasulullah s.a.w.
Selain itu Israk Mikraj juga diciptakan untuk memuliakan Rasulullah s.a.w sebagai seseorang yang dipilih oleh Allah s.w.t.
Peristiwa ini juga bertujuan mempersiapkan kekuatan jasad, jasmani, rohaniah, dan aqliah Rasulullah s.a.w dalam menjalankan tugas-tugas kenabian Baginda.

5 – Bukti Ajaran Rasulullah S.A.W Bersifat Menyeluruh
Peristiwa Israk atau perjalanan Rasulullah dari Masjidil Haram (Mekah) ke Masjidil Aqsa (Madinah), menunjukkan bahawa ajaran yang dibawa Rasulullah s.a.w bukan hanya untuk masyarakat Mekah sahaja tetapi agama kepada seluruh umat manusia yang ada di muka bumi.

6 – Perintah Didirikan Solat Lima Waktu
Peristiwa Mikraj atau perjalanan Rasulullah s.a.w ke Sidratul Muntaha adalah tempat berlakunya peristiwa Rasulullah menerima perintah Allah s.w.t untuk mengerjakan solat lima waktu sehari semalam.
Perintah ini adalah secara langsung diberikan oleh Allah kepada Baginda tanpa perantara.
Walaupun pada awalnya Allah s.w.t memerintahkan didirikan sebanyak 50 waktu, namun Rasulullah s.a.w memohon agar dikurangkan sehinggalah perintah solat menjadi lima waktu sehari semalam seperti hari ini.
Perintah solat lima waktu ini sangat dipegang erat oleh Rasulullah s.a.w dan Baginda sangat menitikberatkan kepada umat Baginda supaya tidak meninggalkan solat lima waktu kerana ianya adalah tiang agama Islam dan kunci diterima segala amalan di dunia.

7 – Pembersihan Hati untuk Menghadap Allah S.W.T
Diriwayatkan, sebelum peristiwa Israk Mikraj, Rasulullah s.a.w telah ‘dibedah’ oleh malaikat bagi membersihkan jiwa Baginda dari dari sifat-sifat buruk seperti was-was.
Ini memberi gambaran kepada umat Islam bahawa sebelum menghadap Allah s.w.t dalam menjalankan ibadah, seharusnya membersihkan dulu jiwa dan hati dari segala sifat buruk.
Selain itu, segala amalan ibadat hendaklah disertai dengan niat yang betul dan ikhlas. Allah berfirman bahawa Islam itu bersih, maka bersihkanlah jiwa raga kerana sesungguhnya tidak akan masuk syurga kecuali orang-orang yang bersih.
Sungguh banyak hikmah yang dapat diambil oleh umat Islam sebagai iktibar daripada peristiwa ini.
Jadi sebagai umat Islam umumnya, dan pengikut Nabi Muhammad s.a.w khususnya haruslah kita jadikan peristiwa ini sebagai pangajaran utama dalam mengejar ibadah terutamanya dalam mendirikan solat lima waktu

Saya bukan ustazah. Tetapi sebagai insan yang sentiasa nak perbaiki akhlak jadi baik jom Kita sama-sama doakan diri Kita, suami, anak-anak, mak ayah, keluarga saudara, sahabat rakan taulan Dan semua saudara seagama mahupun berlainan agama menjadi insan yang baik akhlas budi pekerti seperti contoh tauladan sifat nabi Kita Muhammad SA.


www.noharyani.com

Tuesday, 26 March 2019

Baju Dalam Waranti Seumur Hidup

DAH LAMA TUNGGU NAK ADA BAJU DALAM ADA WARANTI SEUMUR HIDUP?
TEMPAH SAIZ ANDA SEKARANG
************************************************
.









➡️ Dengan pendaftaran RM47, LAYAK DAPAT REBATE SEHINGGA RM400.
➡️ PERCUMA 2 Kotak ubat Gigi Garam buluh .
➡️ Harga Runtuh Produk Setiap 11hb
➡️ Bonus Sehingga 67%
➡️ Melancong Taraf VIP 2x Setahun
➡️ Tabung Kereta
➡️ Siap ada payslip
➡️ Point Value Tiada Expired
.
Apa yang anda dapat ?
*************************
✔ Instant Shape and Body Hourglass
✔ Tiada lagi Peha bergesel, lengan besar
✔ Perut Flat Tiada Lagi Buncit
✔ Berupaya 70% tingkatkan kesihatan & 30% kecantikan
.
➡️Lengkap AFTER SALE service .
➡️Service PERCUMA Seumur Hidup
➡️Repair PERCUMA
➡️WARANTI Seumur hidup
➡️Fitting PERCUMA and Consultation PERCUMA
.
Apa yang best jika tempah sekarang ?
******************************************
.
Hadiah Bonanza Draw total Prize bernilai RM65,000 menanti anda. Cepat cepat call, pm atau terus whatsapp Yanie tau.
.
.
wasap.my/60132293422

www.noharyani.com

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

Monday, 11 March 2019

Premium Beautiful Expert cuti-cuti Pulau Pangkor

Alhamdulillah, sempat juga nak settlekan pasal trip ke pulau pangkor kali ni. Sebenarnye, memang dah lama nak datang ke sini. Cuma tak berkesempatan je. Kali ni datang, book hotel last minit. 😘

[Hari pertama]
Kami gerak dari ipoh, ikut jalan simpang pulai - bt gajah - seri iskandar terus ke lumut. Kalau dari ipoh atau utara boleh ikut jalan ni. Kalau dari KL atau arah selatan pun boleh. Tapi jauh lah sikit perjalanannya. Kalau rasa² nak pendekkan jarak perjalanan, boleh tanya encik waze atau pakcik google ye. 😁

Bila dah sampai lumut waktu tengahari tu, lega sikit. Kena cari port utk lunch, banyak port untuk lunch kat sini. Google je. Sebelum tu, kami sempat survey dalam google. Nak naik feri ke pangkor, ikut jeti yang mana. Ada 2 jeti, satu di pekan lumut dan ada satu jeti di marina island. So, kami pilih naik feri dari marina island. Sebabnye, bagi kami mudah nak parking kereta. Boleh je, kalau nak naik feri dari lumut. Ada je tempat park kereta. Terpulang pada kawan².

Kami lunch kat kedai makan, yang mana menuju ke marina island. Oklah, buat alas perut. Sesudah lunch, kami pun gerak ke jeti marina island. Turunkan buah hati kesayangan dulu dan bagasi, then baru parking. Ada parking yg berbumbung, ada yang open dan ada parking jenis vip. Pilihlah ikut suka kawan². Saya pilih parking yang vip, sebab dekat dengan jeti dan berbumbung.

Dah sampai jeti marina island, kami pun beli tiket kat kaunter. Adult RM14 dan Child RM5. Lepas tu, kitorang ootd dulu. Alhamdulillah, cuaca redup masa tu. Dah habis ootd, kitorang pun menuju ke terminal feri.

Dari jeti marina island ke pangkor, perjalanan ambil masa 10 ke 15 minit je. Boleh lah, anak-anak pun tak boring dalam feri. Kalau naik feri dari jeti lumut ke pangkor, ambil masa lama sikit. Lebih dari 30 minit. Kalau yang tak kejar masa, oklah.

Once dah sampai kat jeti pangkor, kami pun mencari teksi berwarna pink untuk sampai ke tempat penginapan kami kat Pantai Teluk Nipah. Dulu pernah datang sekali je kat Teluk Nipah, masa sekolah menengah. Masa anak satu, kami datang kat area pantai pasir bogak. Kitorang 1 famili naik teksi kaler pink, nama je teksi tapi sebenarnya van. Van boleh muat 12 orang tau.

Perjalanan dalam 10~15 minit, dari jeti pangkor ke hotel kami kat teluk nipah. Teksi akan hantar sampai depan pintu hotel. Meriah sikit kat area ni, kedai² banyak. Cuma dari hotel nak ke kedai atau pantai kena jalan kaki dalam 400 meter. Anak-anak ok je, bila kena jalan kaki.

Oh lupe, tambang untuk teksi dari jeti pangkor ke tempat penginapan ada di tampal kat dinding tempat teksi. Senang tourist nak tahu. Kami book hotel untuk 2D 1N untuk trip kali ni. Nak bagi pengalaman kat anak-anak kat pulau pangkor.

Once dah check in dan letak beg. Aktiviti kitorang ronda², wefie dan ootd kat tempat² yang menarik. Then cari kudapan untuk minum petang. Beli makanan goreng². Mujur masa ni hujan tak turun. So, aktiviti berjalan lancar.😘

Lepas dah abis bergambar. Aktiviti seterusnya adalah aktiviti air. Main air sampai matahari terbenam. Aktiviti kitorang kalau dah jumpa air ni. Tak lain, dan tak bukan, mandi dan berenang saje lah. Anak² kitorang ni pantang jumpa air. Kecut satu badan kitorang. Hehehe.

Selepas dah rest main air masa petang tadi. Sebelah malam, kami ronda² untuk cari port dinner area Teluk Nipah ni. Meriah waktu memalam kat sini. Kebetulan ada busker buat showcase depan kedai makan kitorang, layan aje lah. Tak habis tengok showcase kitorang balik bilik tido. Dah sampai bilik hujan pun turun. 😴😴

[Hari kedua]
Selepas sarapan. Aktiviti waktu pagi diteruskan dengan aktiviti main air. Main air lagi, lagi lagi main air. Lepas air laut, kemudian air kolam pulak. Main air sampai kecut balik. Main air sampai waktu nak check out. Hahaha. πŸ˜‚

Masa nak check out, request kat hotel teksi pink nak ke jeti. Nanti teksi akan pick up weolls kat depan pintu hotel. Kebetulan masa weolls check out salah satu jalan utama ditutup. So, weolls kena dibawa ke jalan utama yang lain. Kitorang bertuah dapat keliling satu pulau ikut jalan darat. 😊😁

Once dah sampai jeti pangkor, baru rasa nak shopping souvenir walaupun sebenarnya takde rasa nak shopping sangat pun. Belikan jajan anak-anak je. Tak sempat nak beli ikan bilis mata biru. Sebabnye, stok ikan bilis mata biru still ada kat rumah. Beli kat lumut aje sebelum ni. Hehehe 😁

Bila dah abis shopping, kitorang pun masuk ke jeti. Kitorang pun pi kaunter tiket feri. Ingatkan nak beli tiket feri untuk balik ke tanah besar. Rupanya tak perlu beli pun. Pakai balik tiket asal. Haa..engkau, gelabah cari tiket yang asal mujur tak masuk tong. Kalau beli tiket dari jeti marina, simpan tiket tu. Tolong jangan buang. Sempat kena bebel dengan isteri. πŸ˜‚. Nasib jumpa. Kena beratur dan tunggu feri sampai. Lega, dah boleh masuk feri. Yeayyy!! πŸ˜„Selamat pulang kembali ke tanah besar semenanjung. 😘😍


Kalau kail panjang sejengkal,
Lautan dalam jangan diduga. πŸ€—
Peace yo! Jom join Hakim pi pulau pangkor.


Sempat weolls ber ootd dan ber wefie sebelum feri sampai.


Kitorang lepak kejap mama papa.


Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka hati.
Jom kita naik feri.
Eiffle tower replika.


Jom kita wefie sebelum sampai jeti pangkor.


Tak sempat nak ambik gambar teksi pink. Kite jalan2 jap cari apa yang patut.


Yeay..time untuk masuk air.


Kita main bola dalam air dulu ye.



Kalau takut dilambung ombak,
Jangan berumah ditepi pantai.
Hehehe. 😁


Weolls dinner makang ikang. Layan jugak kedai makan ni. Kat depan kedai ada busker buat show.


Kakak, ni ha..berenang nak jadi mermaid. πŸ˜‚. Lepas ni, kakak pakai PB macam mama lagi senang kakak nak swim tau. Yeay 😊☺



Penyu nak menetas, gali lubang dulu. πŸ˜‚



Nampak tak sirip kat belakang? *terlebih tengok cerita korea sangat ni. πŸ€”


Anak dah terikut nak jadi mermaid jugak. πŸ˜‚



Mentor kata, kalau pakai Premium Beautiful korset masa berenang kat laut lagi mudah nak terapung. Cer try. Mermaid tengah belajar nak apungkan diri atas permukaan air. πŸ˜„πŸ˜Š



Kite wefie dulu. Asyik gambar korang je.


Tudia aquaboy, selamba je swim tak guna tube.


Ha..kan dah cakap, pakai Premium Beautiful korset lagi senang nak berenang tau. Dahsyat skill mermaid saya ni. 😁😍


Masuk kolam pulak. Kolam atas bumbung hotel.☺ 



Geylang si paku geylang, 
Geylang si rama-rama,
Pulang marilah pulang, 
Marilah pulang bersama-sama.
Waktu untuk pulang. 😍😍😍