Saturday, 9 January 2016

FAMILY GATHERING : Himpunan Keluarga Cuti Aidil Adha

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera 
Warga Blog di seluruh dunia... 

Berjumpa kita di entry kali ni, Alhamdulillah ke Hadrat Ilahi dapat juga kami sekeluarga berkumpul secara berjemaah pada sambutan Aidil Adha kali ni.
So, penuh la aktiviti kami sepanjang Aidil Adha walaupun cuti raya ni tak berapa panjang.. hahaha...
Yang jadi meriahnye sebab Pak Sedare teman balik Malaysia waktu ni. Tu yang meriah nye.. walaupun sambutan tahun sebelum ni kire meriah juga tapi secara sederhana..
Lepas je ibadah korban dilaksanakan, masing-masing duk piker apa aktiviti nak dibuat sementara Pak Sedare ada kat Malaysia. Untuk pengetahuan uolls, Pak Sedare teman ni takde la tua mana pun. Masih single and available lagi.. umur tua setahun dari teman. Nanti kome agak2 sendiri le umur Pak Sedare teman tu. Banyak simpan duit tu.. Hahahaha... Pak Sedare teman ni menetap kat Ireland, belajar disana terus bekerja kat sane.. dah lebih 10 tahun dia tinggal kat sana.
Kita sambung cerite kita pasal aktiviti di Malam Raya Qurban. So, aktiviti yang pertama.. my sister ajak pi main futsal dan badminton dekat Sports Planet Sunway City Tambun. Sebelum turun bermain, kami ngopi dulu kat Starbuck yang bersebelahan dengan Sports Planet Sunway City ni. Konon ambil mood sebelum main la.. Hahaha.. Dah lama tak main waktu malam.. Hahaha.. Ini kira bidan terjun je. Reket & shuttlecock dah banyak kat rumah, anak-anak dan isteri teman pun main sekali malam tu. Keluar peluh juge la malam tu.. Itu baru permainan yg pertama. Kami main badminton lebih kurang sejam.. Pergh..

Bakal ganti Wong Mee Chew ni..  



Sebelum main futsal wefie dulu.. 

Permainan kedua pulak, kami main futsal... Hahaha.. games yang ini memang mencabar. Memang double penat jawabnya.. kami main lebih kurang sejam juga. Keluar lah peluh jantan masing-masing dan kepenatan yang amat sangat malam tu.. Main sampai jam 12 tgh malam. Lepas main, terus balik.. Sampai rumah terus mandi, terus tidur.

Keesokkan malam nye pulak, aktiviti BBQ. Buat kat rumah Mak Sedare teman kat Taman Sunway City dah dekat dengan Lost World of Tambun rumah deme ni. BBQ kali ni, kire macam pot luck juge. Tuan rumah beli main dishes yang lain bawa menu-menu tambahan. Kami bawa jagung utk dibakar malam BBQ ni. Buat jagung bakar.. Alhamdulillah.. semua terlebih kekenyangan malam tu. Sambil tu, borak-borak dengan sepupu-sepupu teman.


Kite bakor.. kite bakor.. jagung bakor panas.. 


Oklah, sampai sini je entry kali ni.
Kita jumpa lagi di entry yang akan datang..
Bye..
Assalamualaikum..