Thursday, 11 February 2016

Sinaran berkelip-kelip bersama Group Bisnes Kami

Entry kali ni yani nak cerita pulak bagaimana semangat juang kami untuk sama-sama melakukan biznes bersama TLC. Pucuk pangkalnya kerana sudah jatuh cinta dengan Premium Beautiful..Yani jatuh cinta..suami tersungkur dengan Premium Beuaitful Corset..Betul bak kata si pemakai PB yang lain...Premium Beautiful aka corset abang sayang oooiii...

Masih lagi mood cuti sekolah, nak bawak anak2 jalan2 time krismas..tapi plan ke mana takde..biase lah...last minum punye plan kan..jalan confirm jem punye..

Last2 kami plan nak bawak anak2 jalan ke kidz zania..then yani beli tiket siap2 melalui GroupOn..ada promosi, beli 2 tiket kids free adult..then yani add 1 adult..hanis free ticket kira baby lagi..hihi..Tak silap yani 2 kanak + 1 dewasa RM188 offer masa tu.


Entrance Kidzania Internaional Airport
Bergambar di hadapan Kidzania International Airport
Nasib anak-anak ceria walaupun tak dapat masuk

Masa Yani & Family sampai lebih kurang 12.30tngahri dan gate di Kidzania telah tutup disebabkan full house..katanya pelawat sudah melebihi 1600 orang. Jika sanggup tunggu, dalam pukul 3.00 petang boleh masuk...huhu..Al maklumlah..time cuti sekolah kan...tak sanggup kami tunggu, then terus decide check in hotel dulu. Esok @ Lusa kami datang semula KidZania.

Sebelum keluar dari The Curve..sempat la posing dulu...



Triple H berposing


My Two Little Princess, Hannah & Hanis

Then, yani whatapp Sal yang kami tak jadi masuk kidzania dulu tapi terus check in hotel..then sal bertanya hotel mana yani check in..nanti petang Sal & Family nak berkampung kat sane juga...Ya Allah..tak sangka betul mentor sanggup follow kami untuk stay di Citidines Hotel di Cyberjaya..Sepatutnya kami yang follow rapat2 dengan mentor..

Kenapa kami pilih Hotel Citidines?? Sebab Hotel baru..ada shopping mall..dekat dengan restoran makan2...lagipun dulu Yani bekerja di Telekom Cyberjaya..jadi memang familiar dengan tempat tu..masa Yani nak tukar kerja dari Cyberjaya-TM Pantai Bharu dulu, Hotel & Shopping Mall dalam proses pembinaan..

Lagipun ini kali ke-2 kami menginap hotel tu..sebelum ni time adik ipar, ayie konvo..masa tu MIL ikut sekali. kami check in apartment 2 bilik..tetapi kali ni kami ambik apartment 1 bilik je..sebab full.semua kelengkapan ada..microwave..peti ais..dapur masak..memang superb.


Hotel Citadines View
Lobby Citadines Hotel


Kitchen Citadines Hotel


Bathroom Citidines Hotel




Living room Citadines Hotel


Master room Citadines Hotel




Selesai Check in, petang tu kami anak beranak terjun dalam pool dulu sementara tunggu Sal, Abg Mie, Damia,Danisha & Danish sampai..


4 beranak berendam tak ingat dunia




Masuk pool dulu..yeaahhh..syok

Lebih kurang jam 6 petang, baru Sal sampai..Damia, Danisha & Danish saje yang masuk pool..Sal & Abg Mie jadi pemerhati saje:)

Life is better when we are swimming together
Malam tu kami pergi Dinner tapi lain-lain restoran..mulanya Sal ajak try Boot Noodle tapi penuh saje..kena tunggu que pulak..baik kami pusing2 cari kedai lain..At Last Yani & family makan di Restoran The Chicken Rice shop..manakala Sal makan di Restoran Arab.




Muka orang lapor



Muka penat dan lapor ni

Appointment dengan Sal jam 10malam..jadi sempatlah kami ronda2 dulu lepas makan


Petting Zoo citadines Mall


Abang Kakak khusyuk tengok binatang


Hanis tengok bird ye


Pukul 10.30 malam kami naik ke hotel & stay di bilik Sal untuk menuntu ilmu TLC...Abg Mie & Danish hajatnya nak tengok wayang..tapi pukul 1 pagi, Abg Mie sorang je yang pergi..mase tu tengok Star Wars rasenya..Sambil2 Damia Danisha main dengan Triple H..Mak2 sibuk dengan sharing Biznes..Memang enjoy la Biznes macam ni..anak depan mata je..tak perlu nak tinggal2kan anak untuk belaja ilmu biznes..boleh angkut dengan hubby skali..senang & mudah kan..Yelah kata nak time freedom..sini pun dah menunjukkan biznes ni memang kita boleh achieve time freedom dengan diri sendiri push the button..

Tekun serap ilmu..
Anak kat belakang tu buat hal sendiri..tak kacau pun



Seronok sangat Biznes macam ni..keakraban kami terserlah


Mommies of Triple H & Triple D


 Malam tu kami menuntut ilmu sampai 1.30 pagi...memang enjoy lah...takde rasa tension pun..rasa aura positif tu membuak2 bila kita ada di sekeliling orang-orang yang positif..


Terima kasih Sal & Abg Mie sanggup share biz plan, cara untuk buat blog..susun marketing strategi..Anak2 pun rapat je macam dah lama kenal..Suka tengok anak2 happy..

Esok paginya, semua keletihan..anak2 bangun agak lewat tetapi sempat lagi breakfast di tempat yang disediakan..Lepas breakfast, masuk air pulak..berendam lagi sekali bersama Triple H & Triple D..sebab Sal tengahari nanti dah nak check out..Jadi anak2 mengambil peluang untuk bermain bersama-sama..

Lepas Sal & Abg Mie check out..Sal & Triple D lepak dalam bilik kami dulu sementara Abg Mie & Hubby, Hakim pergi solat jumaat..Oleh kerana perut dah lapar..jadi Sal, Yani & anak2 turun makan dulu di Restoran Arab dalam Mall..alas perut je..asalnya nak makan Saba Resotran tapi tutup waktu solat jumaat..pukul 2.30 baru beroperasi semula..

Lepas makan..anak2 lepak dalam bilik yani dulu..

Lepas solat jumaat kami sambung balik sharing biznes dan target untuk buat simpanan 1 juta..haaahh..korang nak tau apa biznes kami buat???
boleh je contact kami ye.



Projek 1 Juta Simpanan




Lepas share biznes untuk kali ini, kami makan pulak di restoran Saba..memang best.





Next Entry yani sambung cerita kami selepas Sal Check Out ye..
Anak dah nagis2 ni..

For free fitting,contact aje yani ye

Yani 
013-2293422

Hafieez 013-2293722

FB: Noharyani Hafieez

Intragram: YanieHafieez