Friday, 19 February 2016

Premium Beautiful Expert Menjelajah dari Ipoh ke Kuala Kangsar

Date : 9th and 10th January 2016
Venue :
Ipoh, 
Sungai Siput dan 
Kuala Kangsar
Ipoh

Aktiviti : Business meeting, Family Outing, Leisure Time with Kids and Friends and Fitting Premium Beautiful di dua lokasi berbeza iaitu di Sungai Siput dan Kuala Kangsar.

Do what you love. Love what you do. 

Yess i do... yani makin jatuh hati dengan apa yang kami lakukan sekarang. Happy sangat dengan lifestyle baru ni. Alhamdulillah memang betul kata mentor CDM salleha roslan yang business ni Makin Lama Menyeronokkan.
Kami menunggu kedatangan mentor kesayangan yang datang dari KL bergerak pukul 8 pagi. 

Sempat kami outing ke greentown bisness center..cari stationary untuk anak2.. sebelah kedai tu ade butik QASEH jugak tau..ke depan lagi ade butik ZAWARA.. yani mulanya nak survey jubah lace untuk photoshoot nanti..last2 beli terus untuk yani & hannah sekali..sebab hannah pergi sekolah masih takde uniform..
Rushing jugak bila Sal dah cakap dah nak sampai dan minta kami share location rumah...dari ZAWARA bergegas ke restoran haudramaout..beli nasi arab..kami tau Abg Mie & Sal suka kambing kami order nasi lamb haneeth.

Bila Sal & Abg Mie sampai, Damia Danisha & Muhammad terus menuju bilik mainan..ceria je anak-anak Hakim Hannah Hanis bila kawan2 yang ditunggu tiba..terua buat kerja main2 dlm bilik.
Bersepah tu standard..

photoshoot di rumah sendiri


Sesi berphotoshoot di rumah sedang berlangsung...thanks uols sudi bawa stok dari KL..kalau tak jenuh kami nak menjawab pada client yg tak sabar2 nak sarung PB.
Kami menggelarkan diri kami sebagai Premium Beautiful Expert Utara yg menggegar Ipoh, Penang, Kedah dan Perlis. So if let say uol yang dari utara tanah air yang teringin nak belajar buat business, boleh je hello-hello kami berdua. ALHAMDULILLAH..Bonus bulan pertama je boleh cecah RM14,500+ 



Sabun marine essence dan Mineral Coffee pun ada dah di Perak. Kami (Hafiez Yanie) ni merupakan pengedar utama Sabun Marine Essence dan Mineral Coffee di Perak. Untuk anda yang tercari-cari ubat ekzema dan cara mengatasi masalah kulit boleh contact mereka ye.


360 Darjah transformation. Nasib beli baju di ZAWARA tadi..

Tak nampak macam mak anak tiga yang baru lepas bersalin ceasar pun.

 Me with my beautiful daughters.



MALAM KE SUNGAI SIPUT UNTUK FITTING SORANG INDIAN CLIENT YANG SLIP DISC.

Tu dia Premium Beautiful Maskulin menjalankan tugas dan peranan masing-masing.





DINNER AT WOOP2LOBSTER SUNGAI SIPUT.


 Gelagat anak-anak sambil mama papa order lobster murah di Sungai Siput ni.


 Lokasi Woop2Lobster Sungai Siput ni betul-betul dekat MH Hotel.



 Happy je Triple D dan Triple H dapat jalan-jalan. 
Don't worry la untuk uol yang selalu terfikir-fikir yang buat business ni memenatkan. Sebenarnye tak penat pun. Lagi happy adalah. Sebab setiap kali habis tugasan, kami terus dapat cium-cium muka anak yang sentiasa ada dengan kami sewaktu kami berkerjaya :)


 Hanis and Muhammad dah tak larat nak psoing dah.


 Hahahaaa..Memang budak-budak cepat bosan. Macam-macam gaya ada dah.

Tu dia lobster selipar dah sampai. Ntah la tak tau nape nama dia lobster selipar. Dengar kata sebab bentuk lobster sungai siput ni ada iras-iras selipar. Huhuu. Tak kisah la selipar ke wedges ke, asalkan sedap dah murah jom kita ngap.


 Sharing is caring. Sal tak boleh makan seafood banyak sangat sebab dalam proses nak control cholestrol. Almaklumlah dah bertahun bedal seafoods sampai tak sedar diri so sekarang masa untuk merehatkan mulut dari menelan sebanyak mungkin makanan laut especially yang bercengkerang.

 Jom makan lobster.


 

 Sedap lobster kat Woop2lobster ni. Uol patut try jugak kalau ada jejakkan kaki ke utara.


 Team jalan-jalan cari makan. Dalam mulut tu kembung dengan lobster je :D


Sal & Abg Mie menggelarkan kami 'Power couple'..hihi konon sangat makan macam baru bercinta.


 Seronok Abg Mie tolong habiskan makanan sal yang tak berapa licin. 
Untung Sal:)

 Tak berapa nampak sangat price lobster tu sebab sal snap dari dalam je.


 Malam ni kami belanja Abg Mie & Sal makan lobster kat sini. Setakat belanja makan ape la sangat compare dengan semangat Mentor yang datang dari jauh semata2 nak share ilmu bizness..


 Lepas makan terus lepak kat hotel untuk sesi download ilmu dan business sharing.

Rasa bersyukur sangat bila kami berpeluang & berjumpa dengan Mentor yang sangat memberi komited kepada protege nya. 



 Layan ipad Muhammad & Abg Hakim
Bayangkan kami stay up sampai dekat 3 pagi. Punya la segar mata bila duduk dengan orang-orang beraura positif ni.
DAY 2 AT IPOH AND KUALA KANGSAR

Bergambar di Masjid Cina, Ipoh.


 Pintu masuk ke Masjid Muhammadiah Chinese Mosque. Cantik sangat masjid ni.




 Bersantai kat pondok kecik ni sementara nak tunggu solat Zuhor.

 Panas cuaca hari ni so berteduh jap kat bawah pokok jurai-jurai ni.


Tiba-tiba ramai pulak anak-anak Sal ye :)


Ala comel peti surat.


We are Mother Of Three.


 Sejarah Masjid Cina.


 Lepas solat berjemaah.



 Cantik tempat wudhu Masjid ni.



Tasik kecil dalam Masjid Cina.


Alhamdulillah sampai dah ke Beijing.

Dream until your dreams come true.


 Lepas solat di Masjid Cina kami terus kan perjalanan ke Kuala Kangsar.


Gambar Ismalina di serata dunia :D


Alhamdulillah sampai dah ke Kuala Kangsar bandar di Raja Perak.


Kat Kuala Kangsar ni femes dengan laksa sarang. Jadi wajib cuba bila dah sampai ke sini. Memang dari dulu lagi mengidam nak makan laksa Kuala Kangsar ni dan alhamdulillah hari ni berpeluang merasa laksa utara.


Laksa sarang ni is laksa yang dihidangkan sekali bersama telur butter. Memang lain rasa dia. Sedap teramat sangat.

Penuh meja yani makan...hehehe.


Alhamdulillah siap fitting client.

Dan client ni merupakan owner pada 6 buah cawangan butik tudung terkemuka di Malaysia.
Selesai fitting kan client kami bergerak asing sebab Sal & Abg Mie pergi ke rumah sepupu di gunung rapat.

Kami pulak menuju ke Jakel..misi mencari kain lace tak habis2..hihihi..kami decide nak beli kain & tempah aje..


Rambang mata di buatnya..mana satu jadi pilihan????


comey je si hanis terselit bawah tu



Pekerja baru Jakel...tukang sukat kain


Aaiiikkk..dah hilang perut buncit ye yani..spare2 tyre dah ku nyah dari tubuh ku...


Malam pula kami sempat dinner bersama di boat noodle..dah lama teringin..sejak dari cyber hari tu lagi..


Kemudian sambung dinner pulak kat Boat Noodle AEON Klebang, Ipoh.





Dua hari Sal & Abg Mie bersama kami...Mentor kesayangan aka bizness partner sanggup turun padang...dan suasana ini cepat je masa berlalu. Memang tak cukup dua hari je ke sini. In shaa Allah ada rezeki mai kita lagi ronda-ronda Perak. Next time lepak je rumah kami ye...

Untuk uol yang tercari-cari pengedar Premium Beautiful Perak, atau tercari-cari mana lah stokis untuk nak dapatkan product Marine Essence, Mineral Coffee, JTX1000 Gold, Garlic, BBPlus, Maharani, Bio Seleza, Bio Ever Nano Cream, BVSM dan Garam Buluh, uol boleh dapatkan dari :

Yanie
013-2293422

Hafieez
013-2293722

FB: Noharyani 

IG: noharyani.mat.sidik

No1 Certified Premium Beautiful Expert
Premium Beautiful
Premium Beautiful Sihat
Premium Beautiful Selesa Pakai
Premium Beautiful Penipu
Premium Beautiful Set Berpantang Original
Premium Beautiful Set Kehamilan
Premium Beautiful Set Kurus Badan
Premium Beautiful Boleh Kurus Cantik
Premium Beautiful Selesai Cyst Fibroid Keputihan
Premium Beautiful Pulih Masalah Haid
Premium Beautiful Pulih Slip Disc
Premium Beautiful Pulih Sakit Tulang Belakang
Premium Beautiful Program Kurus
Premium Beautiful Program Diet Sihat
Premium Beautiful Tips Kurus Cepat
Premium Beautiful Pakai Ketika Berzumba
Premium Beautiful Boleh Jana Income
PartTime Premium Beautiful
Premium Beautiful Baju Dalam Lock Lemak
Premium Beautiful Baju Dalam Pembentukan Badan
Premium Beautiful Langkawi
Premium Beautiful Pantai Chenang
Premium Beautiful Kuah
Premium Beautiful Perlis
Premium Beautiful Kangar
Premium Beautiful Arau
Premium Beautiful Kuala Perlis
Premium Beautiful Kedah
Premium Beautiful Jitra
Premium Beautiful Changlun
Premium Beautiful Kubang Pasu
Premium Beautiful Alor Setar
Premium Beautiful Gurun
Premium Beautiful Baling
Premium Beautiful Sungai Petani
Premium Beautiful Kulim
Premium Beautiful Kuala Muda
Premium Beautiful Pulau Pinang
Premium Beautiful Penang
Premium Beautiful Teluk Bahang
Premium Beautiful Batu Feringgi
Premium Beautiful Georgetown
Premium Beautiful Jelutong
Premium Beautiful Gelugor
Premium Beautiful Bayan Lepas
Premium Beautiful Balik Pulau
Premium Beautiful Butterworth
Premium Beautiful Seberang Jaya
Premium Beautiful Permatang Pauh
Premium Beautiful Bukit Mertajam
Premium Beautiful Nibong Tebal
Premium Beautiful Perai
Premium Beautiful Perak
Premium Beautiful Bagan Serai
Premium Beautiful Parit Buntar
Premium Beautiful Kamunting
Premium Beautiful Taiping
Premium Beautiful Bukit Merah
Premium Beautiful Semanggol
Premium Beautiful Pengkalan Hulu
Premium Beautiful Grik
Premium Beautiful Lenggong
Premium Beautiful Kuala Kangsar
Premium Beautiful Sungai Siput
Premium Beautiful Chemor
Premium Beautiful Ulu Kinta
Premium Beautiful Tanjung Rambutan
Premium Beautiful Tambun
Premium Beautiful Bandar Meru Raya
Premium Beautiful Ipoh  
Premium Beautiful Silibin
Premium Beautiful Menglembu
Premium Beautiful Pengkalan
Premium Beautiful Batu Gajah
Premium Beautiful Simpang Pulai
Premium Beautiful Gopeng
Premium Beautiful Tapah
Premium Beautiful Bidor
Premium Beautiful Sungkai
Premium Beautiful Slim River
Premium Beautiful Kampar
Premium Beautiful Tanjung Malim
Premium Beautiful Seri Iskandar
Premium Beautiful Tronoh
Premium Beautiful Bota
Premium Beautiful Kampung Gajah
Premium Beautiful Teluk Intan
Premium Beautiful Ayer Tawar
Premium Beautiful Manjung
Premium Beautiful Lumut
Premium Beautiful Pulau Pangkor
Premium Beautiful Sitiawan
Premium Beautiful Selangor
Premium Beautiful Shah Alam
Premium Beautiful Ampang
Premium Beautiful Damansara
Premium Beautiful Balakong
Premium Beautiful Bukit Raja
Premium Beautiful Bukit Tinggi
Premium Beautiful Kinrara
Premium Beautiful Bandar Puteri Klang
Premium Beautiful Bandar Puteri Puchong
Premium Beautiful Saujana Putra
Premium Beautiful Sungai Long
Premium Beautiful Bandar Sunway
Premium Beautiful Bandar Utama
Premium Beautiful Bangi
Premium Beautiful Banting
Premium Beautiful Batang Berjuntai
Premium Beautiful Batang Kali
Premium Beautiful Batu Caves
Premium Beautiful Beranang
Premium Beautiful Bukit Antarabangsa
Premium Beautiful Bukit Beruntung
Premium Beautiful Bukit Jelutong
Premium Beautiful Subang
Premium Beautiful Cheras
Premium Beautiful Country Heights
Premium Beautiful Cyberjaya
Premium Beautiful Denai Alam
Premium Beautiful Dengkil
Premium Beautiful Glenmarie
Premium Beautiful Gombak
Premium Beautiful Hulu Langat
Premium Beautiful Hulu Selangor
Premium Beautiful Kajang
Premium Beautiful Kapar
Premium Beautiful Kelana Jaya
Premium Beautiful Klang
Premium Beautiful Kota Kemuning
Premium Beautiful Kuala Kubu Baru
Premium Beautiful Kuala Selangor
Premium Beautiful Mutiara Damansara
Premium Beautiful Petaling Jaya
Premium Beautiful Port Klang
Premium Beautiful Puchong
Premium Beautiful Puncak Alam
Premium Beautiful Rawang
Premium Beautiful Sabak Bernam
Premium Beautiful Salak Tinggi
Premium Beautiful Saujana Utama
Premium Beautiful Sekinchan
Premium Beautiful Selayang
Premium Beautiful Semenyih
Premium Beautiful Sepang
Premium Beautiful Serdang
Premium Beautiful Seri Kembangan
Premium Beautiful Setia Alam
Premium Beautiful Subang Jaya
Premium Beautiful Sungai Besar
Premium Beautiful Sungai Buloh
Premium Beautiful TTDI Jaya
Premium Beautiful Telok Panglima Garang
Premium Beautiful Tropicana
Premium Beautiful Ulu Klang
Premium Beautiful USJ
Premium Beautiful Kuala Lumpur
Premium Beautiful Menjalara
Premium Beautiful Bandar Tasik Selatan
Premium Beautiful Bangsar
Premium Beautiful Brickfields
Premium Beautiful Bukit Bintang
Premium Beautiful Bukit Jalil
Premium Beautiful Bukit Tunku
Premium Beautiful Cheras
Premium Beautiful City Center
Premium Beautiful Desa Petaling
Premium Beautiful Jalan Ampang
Premium Beautiful Jalan Ipoh
Premium Beautiful Jalan Kuching
Premium Beautiful Jalan Sultan Ismail
Premium Beautiful Jinjang
Premium Beautiful Kepong
Premium Beautiful Keramat
Premium Beautiful KL City
Premium Beautiful KL Sentral
Premium Beautiful KLCC
Premium Beautiful Kuchai Lama
Premium Beautiful Mid Valley
Premium Beautiful Mont Kiara
Premium Beautiful Jalan Klang Lama
Premium Beautiful OUG
Premium Beautiful Pandan
Premium Beautiful Pantai
Premium Beautiful Salak Selatan
Premium Beautiful Segambut
Premium Beautiful Sentul
Premium Beautiful Seputeh
Premium Beautiful Setapak
Premium Beautiful Setiawangsa
Premium Beautiful Sri Damansara
Premium Beautiful Sri Hartamas
Premium Beautiful Sri Petaling
Premium Beautiful Sungai Besi
Premium Beautiful Sungai Penchala
Premium Beautiful Taman Melawati
Premium Beautiful TTDI
Premium Beautiful Wangsa Maju
Premium Beautiful Putrajaya
Premium Beautiful Negeri Sembilan
Premium Beautiful Seremban
Premium Beautiful Nilai
Premium Beautiful Kuala Pilah
Premium Beautiful Labu
Premium Beautiful Mantin
Premium Beautiful Port Dickson
Premium Beautiful Senawang
Premium Beautiful Tampin
Premium Beautiful Melaka
Premium Beautiful Alor Gajah
Premium Beautiful Ayer Keroh
Premium Beautiful Bandar Hilir
Premium Beautiful Jasin
Premium Beautiful Masjid Tanah
Premium Beautiful Melaka Tengah
Premium Beautiful Merlimau
Premium Beautiful Sungai Udang
Premium Beautiful Johor
Premium Beautiful Ayer Hitam
Premium Beautiful Batu Pahat
Premium Beautiful Gelang Patah
Premium Beautiful Iskandar Puteri
Premium Beautiful Johor Bahru
Premium Beautiful Kluang
Premium Beautiful Kota Tinggi
Premium Beautiful Kulai
Premium Beautiful Mersing
Premium Beautiful Muar
Premium Beautiful Parit Raja
Premium Beautiful Pasir Gudang
Premium Beautiful Pontian
Premium Beautiful Permas Jaya
Premium Beautiful Segamat
Premium Beautiful Senai
Premium Beautiful Simpang Rengam
Premium Beautiful Skudai
Premium Beautiful Tampoi
Premium Beautiful Tangkak
Premium Beautiful Kelantan
Premium Beautiful Kota Bharu
Premium Beautiful Gua Musang
Premium Beautiful Ayer Lanas
Premium Beautiful Kubang Kerian
Premium Beautiful Machang
Premium Beautiful Pasir Mas
Premium Beautiful Pasir Puteh
Premium Beautiful Tanah Merah
Premium Beautiful Tumpat
Premium Beautiful Terengganu
Premium Beautiful Besut
Premium Beautiful Dungun
Premium Beautiful Hulu Terengganu
Premium Beautiful Kemaman
Premium Beautiful Kuala Terengganu
Premium Beautiful Marang
Premium Beautiful Marang
Premium Beautiful Pahang
Premium Beautiful Kuantan
Premium Beautiful Bentong
Premium Beautiful Cameron Highlands
Premium Beautiful Genting Highlands
Premium Beautiful Kuala Lipis
Premium Beautiful Muadzam Shah
Premium Beautiful Pekan
Premium Beautiful Temerloh
Premium Beautiful Labuan
Premium Beautiful Sabah
Premium Beautiful Kota Kinabalu
Premium Beautiful Beaufort
Premium Beautiful Keningau
Premium Beautiful Kudat
Premium Beautiful Kundasang
Premium Beautiful Lahad Datu
Premium Beautiful Papar
Premium Beautiful Penampang
Premium Beautiful Ranau
Premium Beautiful Sandakan
Premium Beautiful Semporna
Premium Beautiful Tamparuli
Premium Beautiful Tawau
Premium Beautiful Tuaran
Premium Beautiful Sarawak
Premium Beautiful Kuching
Premium Beautiful Bintulu
Premium Beautiful Kota Samarahan
Premium Beautiful Miri
Premium Beautiful Sibu
Premium Beautiful Indonesia
Premium Beautiful Jakarta
Premium Beautiful Brunei
Premium Beautiful Bandar Seri Begawan
Premium Beautiful Singapore