Monday, 28 December 2015

Ke Zoo Taiping..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 

Bertemu lagi dalam entry kali ni. Hari ni teman nak bercerita pasei lawatan teman dan famili kecik teman ke zoo taiping. zoo ni tak le besor macam zoo melaka, tak sehebat zoo negara.. biase-biase je. Kami datang sini sebab nak berkenalan dengan haiwan-haiwan yang ade. Hahaha.. Sebab nak bagi anak-anak kenal haiwan di zoo. Sebelum asyik kenal kat TV aje..
Dari Ipoh ke Zoo Taiping ni, ambil masa perjalanan lebih kurang sejam. Kalau kat highway tak sesak le. Info tambahan, pekan taiping ni kalau hujung minggu sesak sikit. biasalah pekan lama.. kalau tahu jalan pintas, kurang sesak sikit. 
Zoo Taiping dibuka setiap hari, 365 hari dibuka. Itu kata orang yang jaga zoo lah. Teman kabor kan saje.. waktu operasi 8am - 6pm
Harga tiket nak masuk; *orang kata, kalau yang asal dari taiping dapat special price tiket masuk.. 


Zoo Taiping New Price
ENTRANCE
FEE
ZOO TAIPING
ADULTCHILDREN
Normal+GSTNormal+GST
NORMALRM 16RM17RM 8RM8.5
20%RM 13RM13.8RM 7RM7.4
30%RM 11RM11.7RM 6RM6.4
40%RM 10RM10.6RM 5RM5.3
50%RM 8RM8.5RM 4RM4.2

Price are subject to 6% GST




Gambar paling menarik dengan zirafah.



Hanis usap kepala zirafah

*sorry, gambar tak banyak.