Tuesday, 3 April 2018

Mendekati Duta Sahajidah Hai-O Marketing - Premium Beautiful Fazura

Ramai yang teruja apabila mengetahui Fazura di lantik menjadi Duta Sahajidah Hai-O Marketing salah satunya Premium Beautiful, Min Cha, Infinence. Yanie sendiri sebagai Premium Beautiful Expert pula yang tidak sabar untuk menyaksikan impak yang dibawa oleh selebriti versatil itu dalam mengangkat jenama Sahajidah Hai- O Marketing ke peringkat lebih tinggi lebih lagi nak memperkenalkan Premium Beautiful dipersada Antarabangsa.

Jom Premium Beautiful Expert Utara share apa kata Fazura yang mendorong untuk menerima menjadi Duta Premium Beautiful?







Jawapan Fazura buah hati Fattah Amin ni:
Apabila saya menerima sesuatu tawaran untuk menjadi duta produk, saya akan berfikir dahulu dengan mengkaji latar belakang syarikat tersebut dari segi reputasi, kualit produk, rancangan masa hadapan merrka serta keterlibatan mereka dalam program kebajikan dan kemasyarakatan. 







Saya tak mahu terburu-buru kerana ingin memberikan yang terbaik dalam setiap tugasan yang di lakukan. 



Sebagai duta syarikat, saya adalah sebahagian daripada syarikat tersebut.  Maka, saya perlu pastikan bahawa saya mewakili syarikat yang berwibawa dan berhemah.



Secara peribadi, syarikat yang berprestasi tinggi tetapi aktif dalam aktiviti kebajikan sangat menarik hati saya. 



Maka, ciri-ciri yang saya sebutkan tadi perlu di titikberatkan dan saya pastikan sebelum saya menerima tawaran mereka.

Saya teruja apabila mengetahui majoriti usahawan SHOM adalah wanita. Ramai usahawan wanita yang berjaua mengubah kehidupan dan meningkatkan taraf ekonomi mereka setelah menjadi usahawan SHOM. Satu pencapaian yang membanggakan! Yanie lah tu In shaa Allah usahawan uang berjaya membawa nama Premium Beautiful Expert Malaysia dikenali.

Kata Fazura lagi, saya sangat tertarik dengan program memperkasakan wanita yang dijalankan oleh SHOM sehingga mendapat ANUGERAH CSR PERDANA MENTERI di bawah kategori Memperkasakan Wanita daripada Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Sementara itu, Kumpulan Hai-O juga unik kerana ia satu-satunya syatikat yang mengisytiharkan cuti khas kepada semua kakitangan sempenan Sambutan Hari Wanita Sedunia! Secara ringkasnya, saya melihat SHOM sebagai Syatikat yang finamik dan 'exciting' kerana didominasi oleha generasi muda!

Ramai yang ingin tabu tentang peranan dan penglibatan Fazura sebagai Duta SHOM khursus Duta Premium Beautiful dan Duta Min Cha

Kata Fazura yang cantik lagi menawan ni:
Saya kini terlibat dalam kerja-kerja mempromosikan dua produk iaitu Min Cha dan koleksi kasut dan beg tangan di baeah jenama Infinence untuk Produk Premium dan Lifetyle SHOM.

Selain itu, Promosk produk lain akan menyudul seperti siri pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful, produk makanan dan minuman kesihatan, prodik kecantikan dan produk penjagaan diri.

Sebagaiman yang diketahui ramai, saya juga seorang usahaean. Jadi, saya gembira dapat bekerjasama dengan usahawan Sahajidah Hai-O Marketing dan berpeluang untuk bertukar-tukar pendapatan, pengalaman dan saling memberikan motivasi supaya kita sama-sama berjaya dalam bidang keusahawanan.
Saya berharap dapat berkongsi kisah pengalaman saya sebagai usahawan dan juga dapat belajar dengan usahawan Sahajidah Hai-O Marketing tenting strategi dan teknik perniagaan yang kontenporari dan berkesan!

Menjadi Duta Kebajikan adalah suatu pengalaman baru buat saya. Jadi saya teruja untuk memberikan yang terbaik sebgai Duta Kebajikan dan menjayakan aktiviti kemasyarakatan untuk membantu golongan yang memerlukan.















Jom kita dengar apa kata Fazura๐Ÿ˜

Ready COD Min Cha kepada pengemar baru.


====================================

Jom breakfast segarkan tekak bersama secawan Min Cha!

Sebelum tu jom kita baca dulu story mory Teh Tarik Fav Fazura ni.

Teh hitam ni kandungan kafein dia sangat rendah. Kalau minum selalu pun tak de masalah. Sebab teh hitam high in antioksidan dan phytonutrient yang berguna untuk tubuh bersihkan racun dalam badan.

1. Yang ni best, teh hitam membantu TURUN KAN PARAS KOLESTROL! Sesuai la untuk yang always high in cholestrol. Kuat makan kan susah nak control kan. 

Dalam satu study, menunjukkan bahawa teh hitam membantu kurangkan kolesterol jahat/LDL sebesar 11,1%. Dia ada efek penyerapan kolesterol baik oleh tubuh.

2. Meningkatkan kesehatan jantung
Teh hitam membantu meningkatkan kesihatan jantung, kandungan flavon ditemukan dalam teh hitam. Para ilmuwan kata bahawa minum 3 cawan teh hitam atau lebih sehari dapat membantu mengurangi risiko yang merosakkan arteri koronari. 

3. Mengurangi risiko kanser ovari
Minum teh hitam membantu mengurangkan risiko kanser ovari. Teh hitam mengandungi teaflavin yang dapat menghambat pertumbuhan sel kanser ovari. 

4. Mengurangi risiko diabetes
Para ilmuwan telah menemukan bahawa minum teh hitam dapat membantu mengurangkan risiko diabetes tahap 2, kandungan catechin dan teaflavin berguna sekali untuk meningkatkan hormon insulin untuk mengolah glukosa. 

5. Meningkatkan kesehatan tulang
Para ilmuwan juga mendapati bahawa orang yang minum teh hitam secara signifikan dapat mengembalikan kepadatan tulang, kerana teh hitam mengandung pengganti kalsium. Rutin minum teh hitam juga mengurangi risiko patah tulang pada orang tua. 

6. Mengurangi risiko penyakit Parkinson
Teh hitam kaya akan polifenol yang memiliki efek menjaga kesihatan saraf di otak. Sebuah penelitian juga menunjukkan bahawa kafein dalam teh hitam berhubungan rapat dalam mencegah penyakit Parkinson. 

7. Menurunkan risiko batu ginjal
Teh hitam dapat membantu mengurangi risiko sebesar 8% dari pembentukan batu ginjal. Oleh kerana itu, Anda wajib setiap hari minum teh hitam untuk mencegah batu ginjal. 

8. Meringankan penyakit asma
Para peneliti telah menemukan bahawa flavonoid dalam teh hitam memiliki efek yang menguntungkan pada penderita asma. 

9. Menghilangkan radikal bebas dari tubuh
Teh hitam mengandung antioksidan dan membantu menghilangkan molekul beracun. Teh hitam dengan campuran lemon adalah pilihan yang baik untuk menyingkirkan radikal bebas. 

10. Membersihkan bakteri dari tubuh
Para ilmuwan telah mengkonfirmasi bahawa zat antioksidan dan nutrisi lain yang ditemukan dalam teh hitam memiliki sifat antimikroba. Ini adalah salah satu manfaat kesihatan untuk menjaga tubuh terjangkit bakteria. 

11. Mengurangi stres
Menurut sebuah penelitian, teh hitam dapat mengurangkan hormon stress dalam tubuh dan berfungsi merelaxkan sistem saraf. 

12. Menjaga kesihatan mulut
Minum teh hitam dapat membantu mencegah plak, gigi berlubang dan membantu menjaga nafas anda lebih segar. Teh hitam memiliki sifat antioksidan membantu mencegah infeksi di mulut.

MIN CHA PRODUK TERBARU DARI SHOM
✅ Teh tarik berasaskan garam buluh.
✅ Tanpa Gula
✅ Tanpa Pengawet
✅ Tanpa Bahan Tiruan
✅ Sumber Antioksidan Yang Baik
✅ 68kcal Sahaja berbanding teh tarik biasa 229 kcal
✅ Dirumus khas dengan Teh Berkualiti Premium
✅ Teksture Halus dan Berkrim

Sekotak Min Cha Tea ada 20 sechet.
Harga Promo RM42, beli lebih lagi lebih diskaun!

Order sini pun boleh yang yang๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
https://noharyanimatsidik.sahajidahhai-o.com.my/index.php/repcart/index/60

Dah Cuba Min Cha, Confirm Nak Lagi ๐Ÿ™‚

==============================

JOM JANA INCOME BERSAMA SHOM

Bila belek kalender, rasa Ya Allah! Cepatnya masa berputar kan. Pejam celik, tido bangun, dah nak jejak bulan Puasa. Lepas Ramadhan Syawal. 

Dari segi bajet, apa,persedian yang kita kena buat? 
Dah semestinya kena sedia bajet kan. Cuba tengok list kat bawah ni. Mesti rasa krem kepala bila renung banyaknya nak kena guna duit.
✔Duit belanja dapur sepanjang berpuasa
✔ Duit zakat tak boleh lari. Ni wajib.
✔Duit baju raya
✔Duit kuih raya
✔Duit kerepek
✔Duit nak baiki rumah
✔Duit nak service kereta sebelum balik ✔kampung
✔Duit minyak
✔Duit toll
✔Duit roadtax insurance
✔Duit komitmen bulanan yang lain jangan cakap la. Memang dah bersusun penuh muka surat.

Rasa nak tarik-tarik je rambut bagi hilang serabut kan. Duit duit, di mana kau duit. ๐Ÿ˜ญ

Duit keluar hari-hari. Tapi, duit masuk sebulan sekali je. Tu pun biasanya masuk pagi, pagi juga dah arwah gaji tu. 

Jadi, saya nak jemput anda yang memang ada niat nak tambah pendapatan keluarga, atau nak bantu ringankan beban ekonomi keluarga, jom jadi sebahagian dari team perang kami. Kita berperang dengan roket berpandu. Modal ciput. Hasil ribut. 

#Weapon35
#ProjekBerjasaSambilMerasa

www.noharyani.com

Premium Beautiful Utara
Premium Beautiful Fazura
Premium Beautiful Penang
Premium Beautiful Kedah
Premium Beautiful Kajang
Premium Beautiful Nilai
Premium Beaut



No comments:

Post a comment