Monday, 11 September 2017

Magnet Rezeki Top Leaders Circle 2017



Alhamdulillah..
Allah hadirkan suami yang menyokong, membantu, menjadi tulang belakang dalam biznes Yanie..
Bermulanya suami terjebak bukan kerana beliau minat biznes PB ni..tetapi kerana tanda kasih sayang kepada isteri yang beria-ria serius biznes PB..akibat terjatuh cinta lepas pakai sendiri PB ni.Rasa bersalah kalau tak kongsi kelebihan kepada semua orang.
Biznes PB juga bukan biznes yang pertama..malah sebelum ni kami pernah dapat SCL from company A yang mana prosidure tak boleh iklan di sosial media..tetapi sikit pun tak patahkan semangat untuk terus mencari jalan untuk berjaya.
Tips suami berucap ketika ini kepada usahawan yg hadir supaya gosoklah suami..jagalah makan, jagalah pakai, jagalah tidurnya..In shaa Allah rumah tangga makin bahagia..biznes pun meletop-letop..
Ya, kita semua tahu bahawa Isteri wajib dapat redha suami kerana disitulah terletaknya redha Allah.
Jangan bina benteng RAHSIA antara pasangan..jika kuat berahsia, mengundang berprasangka buruk kepada pasangan sendiri.


How U Do Anything

Is How U Do Everything


Bismillah..
Yang bagi alasan tak boleh buat business sebab anak kecik lagi, meh sini kak sal nak share pengalaman sejak anak-anak dah mula besar dan boleh bercakap ni.
Buat business masa anak masih merah merah lagi, lagi best.

Buat business masa anak belum boleh berjalan lagi best.
Buat business masa anak masih melekap susu, lagi best.

Sebab anak kecik ni dia setakat menangis je... Nangis-nangis bagi la susu. Nangis lagi check la pampers dia, nangis jugak lagi tepuk-tepuk je bagi tido. Nak usung pun senang sebab kat mana kita letak, kat situ la dia duduk diam. Kalau kena tinggal kejap pun bukan dia kecik n tak jejak sekolah lagi... Tak lama mana pun. 2-3 tahun je nak kena ulang buat proses yang kita tak berapa suka sampai betul-betul dapat apa yang kita suka.

Dulu kak sal selalu cakap dengan diri sendiri macam ni "Salleha, jangan ingat ko sorang je ada anak kecik, orang lain yang dah berjaya tu pun ada anak jugak tapi diorg tetap boleh berjaya"
Mean tak de orang lain yang boleh positifkan diri kita melainkan KITA SENDIRI. Kita adalah pakar motivasi pada diri sendiri 
Cc: CDM Salleha Roslan, 
TLC Master Trainer

==========================================
Bukti usahawan TLC, bahawa anak bukan halangan untuk berjaya.. ada je yang kelek anak bawak ke seminar magnet rezeki TLC baru baru ni..nampak tak anak-anak ni behave je..sebab paham dan tahu mama menimba ilmu untuk masa depan dia juga.
Salute tu uols🔥🔥🔥🔥🔥


Jom tari menari kat ofis..okay tak?
Stay Positive!


Ya Allah! Happy sangat dapat hadiah #Swarovski sempena kejayaan dapat naik satu lagi pangkat dalam biznes ni..
Dalam seumur hidup..walaupun ada gaji setiap bulan..takpernah tau terlintas nak dapat swarovski ni..kedai die pun aku tak pernah jejak wehh..nak masuk takut..sbb tau tu kedai untuk orang kaya-kaya je..betul tak? Sebab tau dah aku bukan orang kaya pun😭😭
Alhamdulillah..syukur Allah temukan untuk biznes dgn TLC ni..group yang tepat..team yang sentiasa supportive..mengajar erti untuk jadi manusia yang pemberi..mengajar bagaimana nak capai impian kita..jadi tak mustahil apa yang kita impikan jadi kenyataan..

So, Uols yang betul betul nak Yanie share peluang biznes..yang betul2 saje..bukan yang suka suka main ye..In Shaa Allah Yanie guide uols untuk kaya dan berjaya..amin..


Selamat hari ibu untuk bonda biznes iaitu mentor yanie sendiri, CDM Salleha Roslan.
Beliau sikit pun tak jadikan halangan yang ada di depan sebagai masalah besar..Mentor selalu cakap kecilkan halangan besarkan impian..tapi impian saja tak berguna tanpa usaha.
Nak kekal lama dan berjaya dalam biznes ni..mesti WAJIB rujuk mentor..yani alhamdulillah..mesti update tak kira suka ke duka kepada mentor yani..walaupun say hai..So, jangan rimas ye rakan seperjuangan sekalian jika yani say hai..bagi salam tu.sebab apa budaya itu penting dalam biznes? Sebab kita memang nak kena jaga hubungan silaturrahim..selain beliau guide apa jalan yang terbaik untuk kita..kadang tu tak paham pun..blur2 je..tp mentor cakap..takpe..buat je dulu..then, bila buat baru paham..in shaa Allah bila kita jaga hubungan dengan mentor selepas hubungan DIA, kejayaan dan impian satu persatu terlaksana..Satu je ubat, SABAR!
Sebelum rujuk tu..sikit sebanyak ILMU mesti ada..yani memang dulu tak ada ilmu pasal produk ni..tapi keinginan nak belajar tu ada..bertanya..pergi kelas ilmu..sikit sebanyak ada kekuatan untuk bercerita pasal produk dan kebaikan.
Mentor selalu pesan..tak cukup dengan ilmu jika kita tak sebarkan..yelah tadi kan dah rujuk mentor..dah ada ilmu..jadi bertindaklah untuk dapatkan hasilnya..Buat jer strategi yang dah tersedia..Kalau dalam diri rasa macam" aku dah buat itu ini..tp tak ada hasil pun" then Yanie luah kan kat mentor..in shaa Allah ada jalannya.
Mentor pesan lagi..sentiasa adakan ruang dalam diri kita untuk menuntut ilmu..umpama gelas yang isi airnya sentiasa separuh..jangan cepat rasa "ohh, aku dah hebat ni..ohhh, aku pun terror dah" No No No..
Mentor selalu pesan sentiasa bersangka baik dengan orang lain dan keadaan ketika itu..In shaa Allah..ada hikmat..ada jalan untuk setiap permasalahan yang datang menyinggah kat kita.
FIND YOUR BIG WHY!


My idola..ibunda #TopLeadersCircle..beliau adalah Founder TLC CDM Salha Mohd Zain..setaraf dengan Founder yang uols kenal kat luar sana tau..
Beliau adalah penggerak TLC..mencatat rekod pertama dgn berjaya Selling PB 10 Set Dalam masa 3 Jam SAHAJA!
Kenapa beliau berjaya habiskan set secepat itu? Sebab BIG WHY beliau tersangatlah BESAR..
So, kita semua pun boleh sanggaatt berjaya..bilamana kita jadikan BIG WHY sebagai PUSH FACTOR untuk kejayaan kita.
Tak perlu nak layan down sangat sebab orang kritik kita..sebaliknya jadikan ia satu BIG WHY untuk bergerak ke hadapan.💪💪💪💪
Happy Mother's Day 
We are Mother Of Three⚘⚘⚘


Free consultation


Jom Orang Utara
Jom Orang Selatan 
Jom Orang Pantai Timur 
Jom Orang Terengganu 
Jom Orang Perak 
Jom Orang Melaka 

Yanie 013-2293422

FB : Noharyani 


IG: noharyani.mat.sidik 



No1 Certified Premium Beautiful Expert
Premium Beautiful
Premium Beautiful Sihat
Premium Beautiful Selesa Pakai
Premium Beautiful Penipu
Premium Beautiful Set Berpantang Original
Premium Beautiful Set Kehamilan
Premium Beautiful Set Kurus Badan
Premium Beautiful Boleh Kurus Cantik
Premium Beautiful Selesai Cyst Fibroid Keputihan
Premium Beautiful Pulih Masalah Haid
Premium Beautiful Pulih Slip Disc
Premium Beautiful Pulih Sakit Tulang Belakang
Premium Beautiful Program Kurus
Premium Beautiful Program Diet Sihat
Premium Beautiful Tips Kurus Cepat
Premium Beautiful Pakai Ketika Berzumba
Premium Beautiful Boleh Jana Income
PartTime Premium Beautiful
Premium Beautiful Baju Dalam Lock Lemak
Premium Beautiful Baju Dalam Pembentukan Badan
Premium Beautiful Langkawi
Premium Beautiful Pantai Chenang
Premium Beautiful Kuah
Premium Beautiful Perlis
Premium Beautiful Kangar
Premium Beautiful Arau
Premium Beautiful Kuala Perlis
Premium Beautiful Kedah
Premium Beautiful Jitra
Premium Beautiful Changlun
Premium Beautiful Kubang Pasu
Premium Beautiful Alor Setar
Premium Beautiful Gurun
Premium Beautiful Baling
Premium Beautiful Sungai Petani
Premium Beautiful Kulim
Premium Beautiful Kuala Muda
Premium Beautiful Pulau Pinang
Premium Beautiful Penang
Premium Beautiful Teluk Bahang
Premium Beautiful Batu Feringgi
Premium Beautiful Georgetown
Premium Beautiful Jelutong
Premium Beautiful Gelugor
Premium Beautiful Bayan Lepas
Premium Beautiful Balik Pulau
Premium Beautiful Butterworth
Premium Beautiful Seberang Jaya
Premium Beautiful Permatang Pauh
Premium Beautiful Bukit Mertajam
Premium Beautiful Nibong Tebal
Premium Beautiful Perai
Premium Beautiful Perak
Premium Beautiful Bagan Serai
Premium Beautiful Parit Buntar
Premium Beautiful Kamunting
Premium Beautiful Taiping
Premium Beautiful Bukit Merah
Premium Beautiful Semanggol
Premium Beautiful Pengkalan Hulu
Premium Beautiful Grik
Premium Beautiful Lenggong
Premium Beautiful Kuala Kangsar
Premium Beautiful Sungai Siput
Premium Beautiful Chemor
Premium Beautiful Ulu Kinta
Premium Beautiful Tanjung Rambutan
Premium Beautiful Tambun
Premium Beautiful Bandar Meru Raya
Premium Beautiful Ipoh  
Premium Beautiful Silibin
Premium Beautiful Menglembu
Premium Beautiful Pengkalan
Premium Beautiful Batu Gajah
Premium Beautiful Simpang Pulai
Premium Beautiful Gopeng
Premium Beautiful Tapah
Premium Beautiful Bidor
Premium Beautiful Sungkai
Premium Beautiful Slim River
Premium Beautiful Kampar
Premium Beautiful Tanjung Malim
Premium Beautiful Seri Iskandar
Premium Beautiful Tronoh
Premium Beautiful Bota
Premium Beautiful Kampung Gajah
Premium Beautiful Teluk Intan
Premium Beautiful Ayer Tawar
Premium Beautiful Manjung
Premium Beautiful Lumut
Premium Beautiful Pulau Pangkor
Premium Beautiful Sitiawan
Premium Beautiful Selangor
Premium Beautiful Shah Alam
Premium Beautiful Ampang
Premium Beautiful Damansara
Premium Beautiful Balakong
Premium Beautiful Bukit Raja
Premium Beautiful Bukit Tinggi
Premium Beautiful Kinrara
Premium Beautiful Bandar Puteri Klang
Premium Beautiful Bandar Puteri Puchong
Premium Beautiful Saujana Putra
Premium Beautiful Sungai Long
Premium Beautiful Bandar Sunway
Premium Beautiful Bandar Utama
Premium Beautiful Bangi
Premium Beautiful Banting
Premium Beautiful Batang Berjuntai
Premium Beautiful Batang Kali
Premium Beautiful Batu Caves
Premium Beautiful Beranang
Premium Beautiful Bukit Antarabangsa
Premium Beautiful Bukit Beruntung
Premium Beautiful Bukit Jelutong
Premium Beautiful Subang
Premium Beautiful Cheras
Premium Beautiful Country Heights
Premium Beautiful Cyberjaya
Premium Beautiful Denai Alam
Premium Beautiful Dengkil
Premium Beautiful Glenmarie
Premium Beautiful Gombak
Premium Beautiful Hulu Langat
Premium Beautiful Hulu Selangor
Premium Beautiful Kajang
Premium Beautiful Kapar
Premium Beautiful Kelana Jaya
Premium Beautiful Klang
Premium Beautiful Kota Kemuning
Premium Beautiful Kuala Kubu Baru
Premium Beautiful Kuala Selangor
Premium Beautiful Mutiara Damansara
Premium Beautiful Petaling Jaya
Premium Beautiful Port Klang
Premium Beautiful Puchong
Premium Beautiful Puncak Alam
Premium Beautiful Rawang
Premium Beautiful Sabak Bernam
Premium Beautiful Salak Tinggi
Premium Beautiful Saujana Utama
Premium Beautiful Sekinchan
Premium Beautiful Selayang
Premium Beautiful Semenyih
Premium Beautiful Sepang
Premium Beautiful Serdang
Premium Beautiful Seri Kembangan
Premium Beautiful Setia Alam
Premium Beautiful Subang Jaya
Premium Beautiful Sungai Besar
Premium Beautiful Sungai Buloh
Premium Beautiful TTDI Jaya
Premium Beautiful Telok Panglima Garang
Premium Beautiful Tropicana
Premium Beautiful Ulu Klang
Premium Beautiful USJ
Premium Beautiful Kuala Lumpur
Premium Beautiful Menjalara
Premium Beautiful Bandar Tasik Selatan
Premium Beautiful Bangsar
Premium Beautiful Brickfields
Premium Beautiful Bukit Bintang
Premium Beautiful Bukit Jalil
Premium Beautiful Bukit Tunku
Premium Beautiful Cheras
Premium Beautiful City Center
Premium Beautiful Desa Petaling
Premium Beautiful Jalan Ampang
Premium Beautiful Jalan Ipoh
Premium Beautiful Jalan Kuching
Premium Beautiful Jalan Sultan Ismail
Premium Beautiful Jinjang
Premium Beautiful Kepong
Premium Beautiful Keramat
Premium Beautiful KL City
Premium Beautiful KL Sentral
Premium Beautiful KLCC
Premium Beautiful Kuchai Lama
Premium Beautiful Mid Valley
Premium Beautiful Mont Kiara
Premium Beautiful Jalan Klang Lama
Premium Beautiful OUG
Premium Beautiful Pandan
Premium Beautiful Pantai
Premium Beautiful Salak Selatan
Premium Beautiful Segambut
Premium Beautiful Sentul
Premium Beautiful Seputeh
Premium Beautiful Setapak
Premium Beautiful Setiawangsa
Premium Beautiful Sri Damansara
Premium Beautiful Sri Hartamas
Premium Beautiful Sri Petaling
Premium Beautiful Sungai Besi
Premium Beautiful Sungai Penchala
Premium Beautiful Taman Melawati
Premium Beautiful TTDI
Premium Beautiful Wangsa Maju
Premium Beautiful Putrajaya
Premium Beautiful Negeri Sembilan
Premium Beautiful Seremban
Premium Beautiful Nilai
Premium Beautiful Kuala Pilah
Premium Beautiful Labu
Premium Beautiful Mantin
Premium Beautiful Port Dickson
Premium Beautiful Senawang
Premium Beautiful Tampin
Premium Beautiful Melaka
Premium Beautiful Alor Gajah
Premium Beautiful Ayer Keroh
Premium Beautiful Bandar Hilir
Premium Beautiful Jasin
Premium Beautiful Masjid Tanah
Premium Beautiful Melaka Tengah
Premium Beautiful Merlimau
Premium Beautiful Sungai Udang
Premium Beautiful Johor
Premium Beautiful Ayer Hitam
Premium Beautiful Batu Pahat
Premium Beautiful Gelang Patah
Premium Beautiful Iskandar Puteri
Premium Beautiful Johor Bahru
Premium Beautiful Kluang
Premium Beautiful Kota Tinggi
Premium Beautiful Kulai
Premium Beautiful Mersing
Premium Beautiful Muar
Premium Beautiful Parit Raja
Premium Beautiful Pasir Gudang
Premium Beautiful Pontian
Premium Beautiful Permas Jaya
Premium Beautiful Segamat
Premium Beautiful Senai
Premium Beautiful Simpang Rengam
Premium Beautiful Skudai
Premium Beautiful Tampoi
Premium Beautiful Tangkak
Premium Beautiful Kelantan
Premium Beautiful Kota Bharu
Premium Beautiful Gua Musang
Premium Beautiful Ayer Lanas
Premium Beautiful Kubang Kerian
Premium Beautiful Machang
Premium Beautiful Pasir Mas
Premium Beautiful Pasir Puteh
Premium Beautiful Tanah Merah
Premium Beautiful Tumpat
Premium Beautiful Terengganu
Premium Beautiful Besut
Premium Beautiful Dungun
Premium Beautiful Hulu Terengganu
Premium Beautiful Kemaman
Premium Beautiful Kuala Terengganu
Premium Beautiful Marang
Premium Beautiful Marang
Premium Beautiful Pahang
Premium Beautiful Kuantan
Premium Beautiful Bentong
Premium Beautiful Cameron Highlands
Premium Beautiful Genting Highlands
Premium Beautiful Kuala Lipis
Premium Beautiful Muadzam Shah
Premium Beautiful Pekan
Premium Beautiful Temerloh
Premium Beautiful Labuan
Premium Beautiful Sabah
Premium Beautiful Kota Kinabalu
Premium Beautiful Beaufort
Premium Beautiful Keningau
Premium Beautiful Kudat
Premium Beautiful Kundasang
Premium Beautiful Lahad Datu
Premium Beautiful Papar
Premium Beautiful Penampang
Premium Beautiful Ranau
Premium Beautiful Sandakan
Premium Beautiful Semporna
Premium Beautiful Tamparuli
Premium Beautiful Tawau
Premium Beautiful Tuaran
Premium Beautiful Sarawak
Premium Beautiful Kuching
Premium Beautiful Bintulu
Premium Beautiful Kota Samarahan
Premium Beautiful Miri
Premium Beautiful Sibu
Premium Beautiful Indonesia
Premium Beautiful Jakarta
Premium Beautiful Brunei
Premium Beautiful Bandar Seri Begawan
Premium Beautiful Singapore