Friday, 17 March 2017

Percutian Premium Beautiful EXPERT ke KUNDASANG & KOTA KINABALU

Assalamualaikum.

Baru sempat nak tulis panjang2..tahun lepas kami Premium Beautiful Expert pergi ke Kindasang dan Kota Kinabalu.

Seronok tau tempat2 di KK and Kundasang ni rupanya..tempat di kundasang macam kat semenanjung..macam cameron lah sejuknya.

Belanjer gambar dulu lah ye.








Duk tunggu kereta sewa..pemandu yang kat belakang tu.




Sempat wefie di Airport Kota Kinabalu


1st Day: Check In Kinabalu Pine Resort














































Second Day: Ke Desa Dairy Farm




















Next : Ke Musium Marine du Universiti Sabah Malaysia






Basah kan tekak dulu sementara tunggu order makan sampai


Stay at Hotel Kota Kinabalu


Malam pulak penuhkan aktiviti personal coaching my biz partner di KK


Makan malam di tepi bandar KK.


Bestnye


Yeahh..ready to check out



Yeahh..

Actually banyak tau tempat2 menarik di KK ni..Kami sempat pergi Ke Kundasang di Desa Dairy Farm, Musium Marine, Jambatan Tamparuli dan Pasar Philipina je.


Kami naik jambatan ni ulang alik..gayatnyer...




Rumah Terbalik 

Lebih kurang 35 km dari Kota Kinabalu, kita akan tiba di Telibong dan akan menempuhi salah satu destinasi tarikan pelancong di KK ini iaitu Rumah Terbalik. Rumah terbalik ini terletak di sebelah kiri di tepi jalan utama ke Kundasang. Kami tidak singgah sewaktu pergi ke Kundasang tetapi hanya singgah dalam perjalan balik.


Di sepanjang jalan ini juga kita akan perasan ada beberapa gerai dengan papan tanda 'Sinalau Bakas'Bagi yang pertama kali ke sini, 'Sinalau Bakas' ni bermaksud daging babi hutan salai ye


Jadi INGAT betul-betul ye. Sinalau bakas ni adalah daging babi hutan salai. Dah tahu ni jangan pula terberhenti dan ter'order' pulak.... mereka dah siap tulis besar-besar "TIDAK HALAL".


Next trip nak extend masuk laut manukan lah pulak..nnt Yanie update next trip ye.

Actually kalau plan awal..boleh lah dptkan promo flight..macam Yanie adhoc lah..tak sampai 2minggu plan nak pergi sini.

Overal bajet macam kami ni.
Flight : RM1300
Kereta Sewa: RM300
Hotel : RM500
Makan minum : RM300
Shopping : RM200
Parking : RM300

So..sesiapa yang nak bercuti di Kundasang memang sangat sesuai..tak kisahlah bawak budak2 kecik pun..Siap si Hanis selamber je bukak baju masa dalam bilik di Kundasang padahal sejuk nya time tu 16 darjah.

Ada yang nak join biz boleh contact direct Yanie ye

Premium Beautiful Sabah
Premium Beautiful Kota Kinabalu
Premium Beautiful Kundasang

013-2293422

FB: Noharyani Hafieez
IG: Yanie_Hafieez
Page: Premium Beautiful Orignal Malaysia Sinapore Brunie